CruiseLine - sta se tice indijaca.... evo bar jedna dobra stvar u svemu ovome... ja se njih ne bi puno plasija ako vec drzis senior poziciju na brodu, narocito putnickome. svaki od njih, cim dobije diplomu vec gleda kako se dokopat kancelarije, tako da cesto i 3 kuverte s jedva godinu dana na brodu salje molbe kompaniji da ga se stavi na kraj, pa za bilo sta. gotovo je pravilo da cim stave crtu ili dvi na rame , idu na MBA (master of business administration) i kopaju posal na kraju. i ako se dokopaju pozicije za barbu i kapa.... velika vecina udre ugovor - dva i bizi ca. rijetko koji gleda dobit penziju na brodu, ja bi reka jedva 20%. samo losa je stvar u svemu sta ih ima ka gastapani, i dok ti 2 sjasu s ramena, 5 ih se penje. ja ipak vidin najvecu opasnost u kinezima. ima ih puno, i ako ih stipendiras kroz skolu i posli pomalo s njimaod kadeta naprid..... moze se stagod ucinit od njih. burmanci su dobri ka ljudi, ali jebi ga,zemlja in je u kurcu , tako da je njima vazno stat vanka, a cin ako dobije ili ne, cekat ce. filipi - ja mislin da oni su prebukirani priko mire, zainteresiranih za posal ima, ali nema skolskog kapaciteta vise. a za nasu posadu... opasnost teska. ja stvarno ne vidin nacina kako se nasi mogu ovima oduprit. meni je najvise zal nasih mehanicara, za koje odgovorno tvrdin da su krema kreme (cesto ih jebe jezik, to je istina), a njima nac posal je vec skoro pa naucna fantastika.