Ubrzan Vanredni studij?

rpavic

New member
Imam jedno pitanje, tj molio bi za savjet. Imam vec 25 god. Sada trenutno zavrsavam pomorsku skolu nauticar u obrazovanju za odrasle u bakru, trebao bi biti gotov do kraja ove godine. Molim za savjet da li je i gdje i kako najbolje upisati vanredni studij nauticar? Volio bi sto prije biti gotov sa svime da mogu ici raditi, treba mi novac ali sam svjestan da sa srednjom skolom nemam bas sanse za ukrcaj. Da li postoji kakav ubrzan faks a da se dobije valjana diploma, ako da molim vas recite mi di, kuda i kako.. Hvala puno unaprijed,molim vas pomozite

a bas si me nasmija...sta imas vec 25 godina...ubrzani faks mozes upisati nakon sta uvatis 3 godine navigacije ka casnik. to je sta ja znam.sretno

Jedino kupit kakvu u Bosni :)
Salim se, nema nista ubrzano, jer nemas plovidbe, upises vanredni studij i nakon prve 2 godine u kojima su sadrzani STCW predmeti, mozes vadit brevete i ic navigat, osim ako se nesto nije prominilo u medjuvrimenu kao sto su govorili, pa su rasporedili ove STCW na sve 3 godine studija. Pitas na fakultetu, nece ti nista.

Da, istina. Za onaj "ubrazni" tecaj moras kao uvjet imati navigacije. Ne znam tocno koliko, je li tih 3 godine ili sto. Takodjer, to dodje 65.000 kn pa je i to poprilican trosak, pogotovo ako nemas love, kao sto si spomenuo.

Pokusaj svejedno. Za kadeturu je i to dovoljno. Takodjer, ako upises Pomorski faks, nakon 2 godine steknes uvjete za najvisa zvanja na brodu. Jest da je i to dugo ali u HR nema drugih opcija.

Mozda neko skolovanje vani?

EDIT: Iz nekog razloga mi se predhodni post nije prikazivao pa sad tek vidim da sam napisao sta i kolega iznad ...

Sada po Pomorskom fakultetu u Splitu moras zavrsit prve 3 godine(dat sve ispite) i tek tada ti fakultet izdaje potvrdnicu da mozes pristupit klasi za preko 3000kW ili za kapetanski. To su u Splitu uveli od ove godine...Neznan kakva je situacija s drugim fakultetima...

Ista stvar u Dubrovniku. 3 godine se moraju zavrsit.

Kolega moj savjet vam je trazit ukrcaj kad zavrsite školu i upisat fakultet izvanredno, i rijesavat faks, a ako za to vrijeme uleti ukrcaj super! Faks mozete zamrznut dok ste na kadeturi.
Ja sam u slicnoj situaciji bio i evo rijesio pola prve godine faksa, a i otvorila se prilika za ukrcaj nakon dugog trazenja.

Sretno

Slazem se. Ne vidim druge mogucnosti, a mnogo kolega na slican nacin (uspjesno) rijesava fakultetl ...

Sada po Pomorskom fakultetu u Splitu moras zavrsit prve 3 godine(dat sve ispite) i tek tada ti fakultet izdaje potvrdnicu da mozes pristupit klasi za preko 3000kW ili za kapetanski. To su u Splitu uveli od ove godine...Neznan kakva je situacija s drugim fakultetima...

to su promjenili program obrazovanja za brodostrojarstvo i nautiku, iskreno mislim da je sada tako u svim
pomoskim fakultetima u HR. Ali nisam siguran osim za Split jer tamo sam prije 2 godine stuka prediplomski studij Brodostrojarstva - iskreno poludia bi da moram sad kad sam na brodu dolazit kuci i nalazit se s
profesorima i to forisirat. Iskreno nije lipo 3 godine neradit i samo se skolovat em manjak vrimena em novaca em nisi odtuka cadeturu al kad pogledam to je iza mane a karijera ispred i vise nikad nemoram u tu ustanovu uc to me cinim sretnim. Stoga mladim kolegama bi porucia da je na njima sta ce ili izvanredno ili odradit to fax pa na brod - al u tri godine dole mog redovnog studija bilo je cca 30tak izvanrednih pomoraca i svi dolazili s istim shemama dogovori s profesorima i nisu trebali ic na predavanja i ovo i ono al samo su dvojica bila u stanju to rijesit u nekom normalnom roku ostali su odustali, upisali ubrzani program tako sta radili da radili - kad upišete faks budite spremni na žrtvu vremena, novaca i živaca a i ti stariji su kad bi dosli s broda umisto da su s familijama oni opet moraju bit prisutni i zajebavat se s tim (iskreno ja to nebi nikad al ljudi smo razlicti) tako ako se odlucite zavrsit faks - stisnite zube i odradite to u najjbržem mogucem roku jer sve van toga je gubljenje vremena, novaca, živaca !!! Sretno

Na svim fakultetima je isto. Ovo sa 3god je počelo mislim zadnje dvije godine. Svi koji su prije toga upisali nakon zavrÅ¡ene 2god imaju joÅ¡ pravo/uvjet za najviÅ¡a zvanja.

Sam isto rijeÅ¡avam izvaredno faks i mogu reći za zadar da su full prilagodljivi za ekipu Å¡ta navigaje za razliku od pomorskog u splitu.

Last edited:
Istina, u Splitu ima jos svakakvih kauboja koji sami kroje svoja pravila i izmisljaju ludosti, i nisu nimalo susretljivi sa vanrednim studentima, tako da je potrebna hrpa zivaca i strpljenja za ista postic nazalost. Malo se popravila situacija zadnjih godina, ali daleko je to od normalnog

Jel ima ko od kolega da je vanredni student u Rijeci? Jeli istina da se moze na ispite izlazit u dogovoru s profesorima kad se vratis s broda? Jer ode u Splitu nisu nimalo fleksibilni, a lakse bi bilo da se moze iza svakog broda rjesit 2,3 ispita.

Kad se sjetim borbe sa tomaÅ¡evićem i doktorom dvornikom i njegovim ispitima koji se mogu rijeÅ¡it jedino s $$$$, pa ti za fizikulturu jel tjelesni neda potpis pa idi radi đireve po mosoru da mu skupiÅ¡ te pluseve. . .

Ico najbolje ti je zaboraviti te borbe...reka moj kolega sta je studira doli s menom jednom profi. vi niste doktori nego pacijenti...

Nikola joÅ¡ se ličim od tih specijalaca pogotvo od ovoga lika likčića "doktora" dvornika. jedan sam ispit iz konstrukcije i stabiliteta odnia legendi Barbi R. Juriću, a ovaj u black out-u, em nema dovoljno podataka i joÅ¡ kako je ispit postavljen i govori mi da ni on ne može to rijeÅ¡it!! haha a moj Barba ode su rjeÅ¡enja u dolarima! :D :hihi

Ima i u Zd-u likova ka doktor Pehar i joÅ¡ neki al su milina za ove specijalce. U zd-u me lik oboria na ispitu di me uvjerava da chemical tankeri imaju moss i membranske tankove!! haha :p :udriglavom kažem mu ako mi to dokaže da ću odmah parat matrikulu ispred njega. .

Last edited:
Navodno dr. Dvornik ide na brod, bilo bi veselo da se ukrca ka asistent nekom svom bivsem studentu :hihi
racuna bi on meni stabilitet santina...da vidi kako se brod ljulja na najnizoj tocki...ja sam bia drugi student koji je polozia kod njega cim sam odlusa te gluposti...odma posli tog roka je pocea bacat ljude samo tako i iskreno mu zelim da naleti na brodu na kojeg bivseg studenta...ili kako su oni govorili na faksu kolega...reka bi mu mico. tata ti je kolega

Navodno dr. Dvornik ide na brod, bilo bi veselo da se ukrca ka asistent nekom svom bivsem studentu :hihi

Oma vec par godina da govori da ide na brod. Slusaj postoji dobar razlog zasto od covika koji vozi BMW ima motor dobar, sredeno stambeno stanje itd... se odlucia ici na brod.

Think twice :hihi

Back