Vlast, Novi List, SPH, kontrola medija
Vlast, Novi List, SPH, kontrola medija
Sad sam vidio tekst iz Novoga Lista,onaj o nestajanju pomoraca.Sve je u redu sa textom,ali mi najvi??e smeta,??ta je tu opet istaknut PB,a za nas ni??ta ne ka?žu,iako su tamo i na??e ideje,tako da se postavlja pitanje,kalo nas postaviti u prvi plan u javnim glasilima,jer to vi??e zaslu?žujemo,a ne uvijek PB i SPH.
Pisen isto, drugi put jer mi nesto bila krivo kad san tija postat prvi put.
Nazalost, nisan cita navedeni clanak u Novom Listu, ali bi tija iznit par informacija tako da ce svima biti jasnije postupak Novog Lista i neobjavljivanje texta UPH.
(naknadno san procita na stranicama portala)
Dakle, vezano za temu naveja bi tri cimbenika koji ce razjasnit reakcije Novog Lista.
1, Trenutna vlast
2 Novi List i "kontrola medija iste vlasti"
3 PB i SPH,
Ka prvo, nemojmo zaboraviti da je trenutni status pomoraca rjesen odredbama stranke na vlasti, koja to revno cini od 91. Od tada na ovamo unisteni su hrvatski brodari (zadnji direktor Croatia Line, Dario Vukic lokalni potestat je HDZ-a), uvedeni su nam ugovori na domacim komapnijama umisto stalnog radnog mista, ukinute carinske povlastice, ukinut beneficiran radni staz, uvedene nove komplikacije oko breveti, a i uvedena je poslidnja reforma mirovinskog i socijlnog ka zadnja kap. Sad ukidaju (prodaju) i brodogradnju i skverove. Nimamo ministarstvo pomorstva, vec neki bastard MMPI, ka ca je i morsko ribarstvo (isto u kolapsu) gurnuto u ministarstvo poljoprivrede (tamo di su traktori). Sprdacina oko ZERP-a, ili Piranskog zaliva za dodat jos na kraju.
Nadlezni ministri koji se minjaju na dnevno politickoj bazi, nisu pomorske struke (CV na stranici ministarstva) potpisuju akte koje im pripremaju nezamjenljivi anonimusi tajnici koji se vuku po ministarstvima godinama, i opet potestati iste stranke, vladari iz sjene.
Toliko o pomorskoj orjentaciji lipe nase i stranke na vlasti .
I ovo san gore sve reka zbog tocke 2, kako slidi.
Ka drugo, malo je poznata cinjenica da je Novi List, kupija istaknuti clan HDZ-a. Pa mi pari ko uticaj od vlasti na kontrolu medija.
Ka trece, iz svih navoda na forumu ca san vidi, meni pari da SPH i PB, naginje vise ka kompromisu sa spomenutom vlasti nego pomorcima ili suradnji sa uph, a ka drugo ipak je SPH sa sjedisten u Rijeci ka i Novi List, i more uz tocku 1 i 2, imat malo veci uticaj kod izjava za javnost nego uph, u kuci ka ca je Novi List odma priko puta.
Nadan se da sam bacija novo svitlo, na ne objavljivanje texta UPH pri N.L. tako da se ne triba previse cudit.
Evo toliko s moje strane.
Srdacan pozdrav.