TeeKay

Ovi ce ih objerucke prihvatit..
inace,ja se opet vracam na brod di su oni full posada..nigdi nije bajno..i nama je maklo jos jednog treceg,tako da sam opet u gvardiji..
ali, ja ne vidim da je iti jedan tanker na "lay up"-u..recesija je samo izlika da skresaju troskove i sada kada se trziste popravi nece vracat na staro, jer kao vidite da ste mogli i do sada bez toga

@sea-st
tu se slazen kolega, skroz si u pravu. Konkretno TORM ima skrivenih para, jer im je 20ak tankera jos na navozima, nisu od niti jednoga odustali, a imaju plan povecat flotu na 230 tankera za 2-3 godine?? Odakle?? Znaci imaju u planu pokupovat na svjetskom pomorskom trzistu jos 3-4 manje brodarske kompanije po 15-20 tankera.
Indijci su tu i svugdi, ka i na TKa i njih triba prihvatit kakve jesu (AKO SVAK OSOBNO MOZE??), a to ca Danci na Torma nemogu navigat sa njima, to je vec njihov problem..
Meni je bitno da nasi judi mogu dobit posal, ako zele navigat..;)

ko me je zva popodne

ko me je zva popodne

neko me zva kad nisan bija doma,zenski glas i spomenut uph,izvinjavan se zbog neprijatnog odgovora,volija bi znat ko je boi i da da broj na pm da se mogu javit

Je moj Kokolo, provaj Wartsilu RT flex pa mi javi! A svidilo mi se ono d je prvi -kapo!Umrit cu - nista necu naucit! Nego... javi mi se na PM, ima bi te nesto pitat... bit ce ti drago. Mozda iman kakovi brodic za tebe , ne Maersk... ali tek kad te malo bolje ispipan:hihi

Ispravak Sea_st 2ng eng je drugi makinje, a prvi je Chief Eng.

Hvala na ispravci..ali ako je po engleskom sistemu, onda 2nd eng je drugi makine a first je prvi..ali,ako nije onda je 2nd eng prvi..to ce najbolje znat user/kolega splitski kanal kako se gleda na torma...

Kolega, naviga san i avanca za kapa na engleze - 2/E ti je njihova izmisljotina. Na holandeze - 1st eng ti je kapo ali na manje brode(po starome sistemu). Onda, prvi makinje je bija u nas, kod japanaca je jos, talijanci su tu, gregi... i tako to. Ma 2/E ili 1/E isti je kupus, dok je tuta masna i dobra kesa... a sta te briga.

Hvala na ispravci..ali ako je po engleskom sistemu, onda 2nd eng je drugi makine a first je prvi..ali,ako nije onda je 2nd eng prvi..to ce najbolje znat user/kolega splitski kanal kako se gleda na torma...

Danci i dalje pisu 1st/Eng., ali kontaju to ka i mi po STCWu da je 2nd/Eng.. ca je vjerojatno da Zorovic trazi 2nd/Eng (tako ti pise i u ugovoru) ili prvoga makine po domacu..
Sve u svemu gluposti, jer je samo to povod da ako si malkice nesiguran u sebe, da te u Luckoj Kapetaniji prvom prilikom mogu zajebavat. Meni je konkretno sad kad san se vratija, tip u LK iskriza 1st/Eng i napisa 2nd/Eng, a brodovi prije na Torma pisu 1st/Eng. Nisan tija nista komentirat, samo san reka da je Barba Danac tako napisa. Pa sad ti se svadjaj sa njima i raspravljaj:udriglavom.
Neka pisu ca ocedu..

Vidis ti koji konfuzjun, aj sad ti budi pametan. U Maerska je 2/E. Na Gearbulka 2/E. I oni su Danci i Norvedjini. I malo san prije zaboravija rec, kad san ja bija prvi u proslome stoljecu, onda je bilo 1 A/E (assistant engineer). Jebe lud zbunjenoga, a glavno da se breveti masno naplacuju.

@maninjorgo
ma neka pisu kako oce, samo da mi normalno sida placa. Samo ca takva bucanja, nasi u L.K. mogu iskoristit u negativnom kontekstu, pa su vec najavili da ce ubuduce ako bude krivih upisa cina za prvoga makine u domacu matrikulu, trazit uz pokaz nacionalnog breveta za 2nd/Eng., cak i platne liste (ka ca su u nekim L.K. imali i prijasnjih godina pitat i prije ove pomorske reforme). A jeli to posteno da covik svoju navigaciju nemore ni normalno potvrdit, zato ca se oni nisu dogovorili i provjerili kako u kojoj firmi ili bar drzavi, se titulaju pojedini brodski oficiri?! Bitno da se nasi osobni podaci razbacijedu okolo po svim drzavnim ustanovama, ukljucujuci i Poreznu, a pomorci neka se misle kako ce koji brevet moc obranit i obnovit, jer su i tu vec poceli problemi u pojedinim L.K. kad je slucaj sa razlicitim nazivom cina:udriglavom

Back