RigShips fzco

Oprez, mislim da krcaju za Seacor. Ako su povezani sa izvjesnim likom po imenu Franjo onda dupli oprez posebno za nove u offshoru kojima nude sitnu platu i duzi ugovor za pocetak.

Prvi put u zivotu cujem za tu firmu tj agenciju sat je vec.

@npk

daj jos informacija ako imas da se kokoda ne zaleti

Rigship

Rigship

Ma ovaj lik Franjo sto sam ga spominjo se preziva takoder Raguz, bio je operation manager za Seacora u Dohi. Tamo je nesto zglajzo koliko sam cuo i vise nije tamo. Ocito da ovaj Matko ima neke veze sa Franjom. Ja sam imao neka negativna iskustva sa tim likom. Jako su slatkorjecljivi i u pocetku nude puno vise a onda se cjenkaju.Uglavnom paziti sto se potpisuje.Specijalnost im je hvatat mlade ljude bez iskustava za nisku lovu, tako ce npr. trecem palube ili makine bez iskustava u offshoru ponuditi ugovor na tri mjeseca za 60-70 US dolara dnevno i kao jos ce im morat bit zahvalan jer su ga uveli u offshore.
Uglavnom sve ide preko Seacor Dubai a tamo su sve indijci jedan gori od drugog.
Inace placa je redovna, barem meni bila prije tri godine.

Raguz vise ne krca na Seacora, tamo je persona non grata otkad je pokra puste pare (on i neki englez u suradnji) samo su ga skuzili. Ima office u Dubaiu i krca na neke drillove, dsv i na Tidewatera u Saudijsku, vec je povuka neke svoje igrace. Istina za placu te nece privarit, mislin nece kasnit ali ce ti day rate bit komican. Seacor je dobar za uletit u posal jer posto im masu ljudi bizi uzimaju bez iskustva. Mene je tamo ukrca Mustra, ne rade direktno za njih bas ali kad Riyaaz pita covika, ovi mu ga nadju..

da franjo raguz...

znaci uglavnom za pocetnike kojima nebi trebao bit prioritet novac rigships je ok opcija, tj. ulaz na offshore...a o raguzu ako daje place na vrijeme i nudi ukrcaj onda je to :uzdravlje, a to sta je covjek snalazljiv za sebe je ok...ocito mu se nista nemoze dokazat :rolleyes:

da li netko zna ista o officu u dubai tj. ljudima tamo, ili sve vodi raguz iz splita?

poz

Beerseeker, rekao si sve o Franju. Ja sam isto usao u offshore preko njega ali sam i posteno odradio godinu dana u Ras Lafanu. Mogu mu biti zahvalan za to ali sve ostalo zaboravi. Zato sam i napisao "oprez" jer taj okrece lovu na svemu pa i na nasoj plati i panatici znaci otkidao je i zalogaj iz nasih usta.
Ako netko zeli neka prova ali svi koji su radili sa njime znaju tko je i kakav je.
Kome odgovara niska plata i dugi ugovori to ce i dobiti, nece ostat zakinut za nista. To je preporuka za Franju Raguza.

Ja sam imao druge porive kad sam prihvacao taj posao. Zelio sam u offshore i bio mi je cilj doci do DP breveta. I uspio sam u najkracem mogucem roku. Za 100-tinjak usd/dan i ugovor od 4 mjeseca. Mozda se jesam najeo govana u tih godinu dana koliko sam radio za Franju, kad sam okolo morao posudjivati lovu za goli zivot, ali na racun te zrtve danas imam DP unlimited, kvalitetne reference u offshoreu, odlican posao i jos bolje ponude na lageru. Pa sad kad malo pogledam, meni se cini da nisam pogrijesio sto sam prihvatio taj posao, tu placu i takav ugovor. Uostalom, svatko s imalo pameti u glavi taj ce posao gledati kao ulaznicu ili odskocnu dasku u offshoreu, a ne kao priliku za zaradu. Nije sve u lovi, ako kuzis sto sam htio ovime reci ;)

Care sve sta si reka je bas tako jer puno ljudi ode zeli odma skociti na dobru poziciju i dobru placu ali triba se zrtvovat i imat dugorocan plan jer jedino tako uspijevas ako nemas tatu koji je vec ustaljen na nekoj firmi pa te gura i rukama i nogama. Stoga triba se zrtvovat i probat svasta dok nedodes na svoj zacrtan put.

Malo sam neupucen u offshore ali dali imaju sanse za ukrcaj ljudi bez iskustva bez kadeture,recimo na navedenoj kompaniji :uzdravlje

Malo sam neupucen u offshore ali dali imaju sanse za ukrcaj ljudi bez iskustva bez kadeture,recimo na navedenoj kompaniji :uzdravlje

na navedenoj kompaniji neznan al sanse postoje za bit kadet ili aisestent na offshoreu tipa AHTS , PSV .... a na druge brode cisto sumljam i ako ima onda slabo nasih ... uostalon evo ti ekipe sve Offshore-asi neki ti oni kazu koju mudru :kafa

Last edited:
pozdrav kolege

ima li tko kakav kontakt osim onoga sto je na rigship fzco websiteu?poslao sam aplikaciju vec nekoliko puta ali nikakav odgovor nisam dobio.

to ti je valjda normalno da se ne javljaju, ja sam isto poslao applikaciju u 01/11 pa su se javili 6 mj. kasnije...valjda im je to normalno, tj. takav nacin rada prakticiraju :D

to ti je valjda normalno da se ne javljaju, ja sam isto poslao applikaciju u 01/11 pa su se javili 6 mj. kasnije...valjda im je to normalno, tj. takav nacin rada prakticiraju :D

Mislim da ce sad morat brze odgovarat ako zele opstati tj biti na glasu koa neka agencija u Hrvata jer su dosli na tapet pomorac net-a a do sad se to nije moglo. Sad ce se sznati jesu li ok ili ne ne brini. hehe zato je ova stranica jaka sta su sve info iz prve ruke. Dajmo im par dana ako im je prije tribalo 6 miseci

a poslao sam i ja na taj mail u head office, ali nisam od njih dobio nikakav odgovor, niti potvrdu o primitku cv nego mi se nakon nekog vremena javio Raguz iz hr ureda preko mobitela...neznam zasto kriju emailove ko zmija noge :)

poz ljudi,

jel ima ko iskustva na ovoj kompaniji, navodno imaju ured u Splitu?

poz i hvala unaprijed

Ja sam isa preko njih na DSV prije nego mi je uletia ovaj posal. Imaju ti ured u Splitu kod Hotela Globo. Ako imas utakmica u nogama uvik imaju nesto. Sada su ti vecinom u poslu sa ljudima na kraju i nesto posade.:D

Ja sam isa preko njih na DSV prije nego mi je uletia ovaj posal. Imaju ti ured u Splitu kod Hotela Globo. Ako imas utakmica u nogama uvik imaju nesto. Sada su ti vecinom u poslu sa ljudima na kraju i nesto posade.:D

Jel ima ko broj telefona ili e-mail od ovih u Splitu,? hvala

Back