prekvalifikacija- pomorski nauticar

mateo1911

New member
Zelio bih upisati prekvalifikaciju za pomorskog nauticara, pa me cisto zanima koliko se to isplati!? Gledao sam u splitu u diversa i traze mi oko 15000 kn i traje 6 miseci. Zanima me dali se isplati i jel se kasnije tesko ukrcat na brod!!
P.s. imam zavrsen gradevinski faks,ali stanje u gradevini je uzas i jos dugo ce tako bit, a ne stoji mi se na mistu vise i oduvik mi je bila zelja se okusat u pomorstvu!!

kralju ne znam ti ali meni su rekli isto 15000-tak tisuca međutim kad mi je libar posla mail s svim predmetima napisali su mi cjenu 22310 kn tako sam dozivija sok veliki i uz to da iman D2 tako da ne znam ...

Mozes naucit dovoljno ja san napravija isto napravija kadeturu bija treci i onda isa na jahte.Imas sve na forumu malo se trzni i sam procjeni svima puno pozdrava iz Ancone

Ekipa hvala puno! To mi je cilj i nadam se da cu uspit u tome sta sam ZAcrta, samo me jos zanima jel se tesko kasnije ukrcat, jer ode po gradu svak prica svoju pricu pa bi tia da mi ovi iskusniji kazu nesto o tome, naravno ako imate volje!

Cijena prekvalifikacije ovisi o broju predmeta koje moraÅ¡ odsluÅ¡ati - položiti, odnosno o vrsti srednje Å¡kole koju si zavrÅ¡io ili pokuÅ¡ao zavrÅ¡iti. Tako npr. netko tko nije imao povijest, fiziku i slično mora i te predmete odraditi za prekvalifikaciju ne samo stručne predmete. Recimo tehničar cestovnog prometa će platiti puno manje prekvalifikaciju od vozača (trogodiÅ¡nje Å¡kole). Ima onih koji su zavrÅ¡ili 4 razreda nautičara, ali pali tri ispita i onda imaju samo njih i finalni ispit... I koje potvrdnice dobivaÅ¡ nakon položene mature? Raspitaj se detaljnije. I uračunaj troÅ¡kove puta u ukupne troÅ¡kove kako te to ne bi zezlo.
To što imaš D2 ti je ušteda od 2000kn, a imaš još 5 breveta po 3000kn najmanje tako da D2 ne igra nešto posebno u prekvalifikaciji.

Å to se tiće ukrcaja, teÅ¡ko je ukrcat se na brod. NaÅ¡ sustav edukacije ne odgovara uvjetima u pomorskom svijetu tako da samo dublje tonemo kao zemlja neznanja jer se krivo i neadekvatno znanje uči. 4 godine redovne srednje Å¡kole u kojoj 2 tjedna provedeÅ¡ na brodu je ridikul.

Ja se naježin kad se sitin mog kolege koji je zavrÅ¡ia Å¡kolu i faks i tek onda otiÅ¡ao na brod da bi mu pronaÅ¡li poremećaj u srednjem uhu i da ne može na more (tada nije bilo Å¡kolskog broda pa sve do kraja faksa nije taka brod).

pozdrav

pozdrav

da li netko zna koje sve skole u splitu osim ovih jos nude prekvalifikaciju,srednja pomorska split,ona kod jokera zaboravio sam ime te diverso kapetana ševara.Po mogucnosti da su predavanja i termini u jutro

Evo ja zavrsavam prekvalifikaciju u Bakru i jedino sto mogu reci da moram dosta toga znati, od fizike pa preko ekologije, astronomske 1 i 2(izracunavanja visinske metode i ostalih izracuna...),stabilitet( ispit mi je trajao 2 i pol sata.pismeni i usmeni) isto tako i krcanje tereta, terestricka rad na karti, uglavnom sam imao 31 ispit kad ne racunam vjeronauk. Mozda neznam kao ucenici koji idu redovito, ali me niko nije pustao bez znanja, dapace.

I ja razmisljam o prekfalifikaciji,mislio sam upisat fax 2 god,ali po novom sad traze 3god za dobivanje papira tako da sam odusta,imam 30 god nemogu si to priustit.
sad gledam da upisem srednju pomorsku mislim da je to bolje nego privatne skole za prekfalifikaciju.pa bi ako bog da nakon sta steknem uvjete isao na ubrzani tecaj za pomorce

Back