• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

Dobro, ovo su pitanja iz Astronomske, ali valjda ce i to nekome pomoc:

Koordinatni sustavi gotovo uvijek budu pitanje,

medjusobni polozaji Zemlje, Mjeseca i Sunca,

sferni trokut,

ekliptika, ravnina ekliptike...

:confused:

Jedno pitanje u vezi sigurnosti na moru, ne mogu nigdje naci taj isps code medju svojim knjigama pa ako ima kakva skripta za skinut, bilo bi zgodno??

Poručnički ispit 2011

Poručnički ispit 2011

Pozdrav svima na forumu i pohvale za forum .

Unaprijed hvala na vašem odgovoru.
Imam završeni kurs nautike (razliku predmeta kratko školovanje ) napravio sam kadeturu koja je bila u mom slučaju bila vise druženja sa piketinom nego sa knjigom i mostom .
Dali zna netko tko daje kvalitetne konzultacije za poručničke ispite u Šibeniku i dali se mogu skinuti na forumu primjeri zadataka i ispita za poručnički ispit ?
Te kakav je prolaz na porucnickom u Šibeniku,dali tražu znanje za astronauta ili ipak malo znaju pogledati kroz prste '?

Naravno sretna vam nova 2012 godina da vam bude sto uspješnija krijera i mirno more .

S štovanjem / Sincerely

ja sam sada kapetanski prosao i ok su ti, znaju progledati kroz prste za neke predmete, bitno ti je da znas navigaciju stabilitet a ostalo mozes i mucati i pismene moras rjesiti....kvalitetne instrukcije ti daje kap.Nikola Jurisic koji je radio dugi niz godina u kapetaniji a sad je u penziji evo ti br. 022 339 656 ili 099 79 89 138
pozzz

Pozdrav,kolega i Dobro.
Mislim da je glupo pitat kakva je prolaznost ili mislit da ces nesto olako steci bez znanja i truda-prosetat kroz kapetaniju i reci pozdrav??
Moras posjedovat minimalna znanja i iskustvo da bi mogao nositi se sa odgovornoscu.Ja ne vjerujem da postoji lagan put...

Svaka klasa je ista-teska na svoj nacin !!!!

Aako si iz Sibenika javi se na pm.dati cu ti broj od prijatelja svoga koji takoder polaze klasu u Sibeniku.Pa morete skupa udruzit snage !!!

Hvala na odgovoru .
Imas pravo za prolaznost i odlazak bez znanja i truda-da prosetatam kroz kapetaniju :uzdravlje

Mo?žes mi poslati broj naravno da je lak??e kada se u paru prolazi.
Ja dolazim polovicom 2 miseca u ? ibenik.

Dali je moguće kori??tenje Bro??ura sa formulama ili laptopa na porucnickom ?

Ja sam lani u Splitu ima laptop, niko nije prosvjedova, samo je Matosic pita sta ce mi to i lipo sam mu reka sta i kako :D

Prijo, najboje ti je u Kondica ici na zadatke, a teoriju sam pripremis! Imas pitanja na pocetku dnevnika kadeta palube ca pitaju na tom porucnickom! Knjige sam nabavljas! Ne znam jeli lakse u Splitu ili Zadru niti me interesira! Samo mi je malo doslo da se maknem, krstia sam se u Splitu, pricestia se u Splitu, zavrsia osnovnu, srednju i visu u Splitu.....e puna mi kapa Splita, a i vrimenski mi vise pase Zadar, provea sam 11 mjeseci na brodu i ne zuri mi se, ocu i malo odmorit!

Ide li ko od ekipe u Sibenik u travnju? Mislim da je 2.4. Di je dobro doli otic na neke konzulatcije oko zadataka, tipa stabilnost, astronomska navigacija?

mozes ic na konzultacije koji ti organizira Adriamare uciliste i mogu ti rec da sam ja cuo samo dobra iskustva 022201170, i privatno kod kapetana Jurisica,on jr btw prije radija u kapetaniji a sad privatno drzi repeticije 022339656...meni je prika lani polaga u Sibeniku i niko nije lega 3 predmeta ,svi su na kraju prosli!

Zanima me kad ides na popravni kad ti recu kad je popravni i je li dobijes kakav papir sa datumom i vrimenom popravnog ili.......

popravni ti bude uglavnim za 3 tjedna,po zakonu nesmi bit ispod 2tj,zavisi koliko je ljudi palo i sta,koliko ja znan ne dobijes papir nego te oni zovnu a to bude uglavnom za oko 3 tj

Ide li itko polagati časnički ispit(>500BRT) u Å ibenik 02.04.2012?

Ide li itko polagati časnički ispit(>500BRT) u Å ibenik 02.04.2012?

Mo?žda bi bilo dobro,da se okupimo u ovom thread-u,jer će nas doć jeftinije prijevoz,smje??taj,a i pokoji info nije na odmet. Ja sam zvao Adria Mar u ?*ibeniku,oni dr?že konzultacije,ukupno 5-6 dana po 10 sati dnevno,mi se ipak čini malo previ??e,jer toliko koncentracije nemam,a cijena je 3000kn + smje??taj 150-160kn/dan. Pro??li su put navodno bili ispitivači iz Splita,i to je manje-vi??e ono ??to ja znam o ?*ibeniku. Dakle,ako ima netko tko ide u ?*ibenik polagat za časnika,ili je već polo?žija na istom mistu,neka se javi! :)

Mo?žda bi bilo dobro,da se okupimo u ovom thread-u,jer će nas doć jeftinije prijevoz,smje??taj,a i pokoji info nije na odmet. Ja sam zvao Adria Mar u ? ibeniku,oni dr?že konzultacije,ukupno 5-6 dana po 10 sati dnevno,mi se ipak čini malo previ??e,jer toliko koncentracije nemam,a cijena je 3000kn + smje??taj 150-160kn/dan. Pro??li su put navodno bili ispitivači iz Splita,i to je manje-vi??e ono ??to ja znam o ? ibeniku. Dakle,ako ima netko tko ide u ? ibenik polagat za časnika,ili je već polo?žija na istom mistu,neka se javi! :)
Ako si iz Splita sta se ne pripremas u St mene je kondic priprema i prosa san kazu i za Roka Jurica da je super.Ja san svaki dan putova a neki su iznajmili stan u Sibeniku tih dana kad je bija ispit ako ti treba sta drugo zvrcni me na mob 098518208.

Dageta,tako će najvjerojatnije i bit. Dogovaram se sa ovim momcima sa breveta Arpe,da odemo tamo,nađemo smje??taj,pa i konzultacije,al moga bi ja tvojom metodom laganini,instrukcije tu,a polaganje i vraćanje kući autom svaki dan... Kod Kondića mi je bija prijatelj,on je polo?žija... Odakle si ti učija,iz knjiga,ili si slo?žija sebi skriptu?

Dageta,tako će najvjerojatnije i bit. Dogovaram se sa ovim momcima sa breveta Arpe,da odemo tamo,nađemo smje??taj,pa i konzultacije,al moga bi ja tvojom metodom laganini,instrukcije tu,a polaganje i vraćanje kući autom svaki dan... Kod Kondića mi je bija prijatelj,on je polo?žija... Odakle si ti učija,iz knjiga,ili si slo?žija sebi skriptu?

Ja san ima od momka sta je polaga prije mene neke matrijale i nesto svoje

Možda bi bilo dobro,da se okupimo u ovom thread-u,jer će nas doć jeftinije prijevoz,smještaj,a i pokoji info nije na odmet. Ja sam zvao Adria Mar u Šibeniku,oni drže konzultacije,ukupno 5-6 dana po 10 sati dnevno,mi se ipak čini malo previše,jer toliko koncentracije nemam,a cijena je 3000kn + smještaj 150-160kn/dan. Prošli su put navodno bili ispitivači iz Splita,i to je manje-više ono što ja znam o Šibeniku. Dakle,ako ima netko tko ide u Šibenik polagat za časnika,ili je već položija na istom mistu,neka se javi! :)

Cuj ne znaci nuzno da ce Vam ako sami iznajmite biti jeftinije.Davnih dana kad sam polaga neki brevet u Sibeniku u cijeni smjestaja u Barake je bila i hrana,a sad bas da se za 150-160 kuna dnevno mozes najist i ne mozes.
Nadalje i ti poluispitivaci iz Splita sta ni po brodu ne znaju odat su ocito najbolje sta imamo.A koga bi u Sibeniku stavija za ispitivace?? Mozda kapetana Slavicu,Baraku....ne znam nastavi niz.
Tako da legenda koliko piza sibenska klasa i dalje stoji.Mada je nekima i sibenska klasa bila teska pa su za dobit klasu potegli do Gdanjska.
Inace nije to nikakva filozofija koju prosjecan polagac ne moze proc.Viruj u sebe ponovi malo gradivo ne polazes za pilota space shuttlea zasto bacat pare na nekakve pripreme.

Frenkie,evo taman sam pročita jo?? 2 thread-a u vezi ovih repeticija,a svi ka?žu to ??to ti govori??,jedino,priznajem,na repeticijama ima?? prednost,ako ti ne??to zapne,mo?že?? odma pitat i dobit odgovor,dok kod kuće,mo?že?? cilo popodne mislit kako za??to. Vidit ću jo??,taman sam se čuo sa kolegom,pa ćemo u ponediljak iza ispita vidit ??ta ćemo. Da nas je skupit dvoje-troje da vje?žbamo recimo u atriju na Fesbu, ne bi nam ni tribalo ić na repeticije...

Back