Offshore savjeti i rasprave

@Dizalicar,

Zapamti jednu stvar, da nitko nema pravo davati adresu niti govoriti o placi (tako pise i u ugovoru)

Dakle svi krsimo ugovor ako to napisemo, ali ako necemo diliti informacije onda se forum moze i ugasiti, cemo onda smisao, jer sve drugo manje vise mozes i sam pronaci.

A moje osobno misljenje, kad bi ti meni dao adresu i rekao da te ne spominjem, koji bi ja debil bio kad bi se nakon toga isao pozivati na tebe, to bi bilo namjerno tebi nauditi, jer istina puno firmi ne zele da se njihovi mailovi salje okolo, ali tomu oni nikad nece stati na kraj, uvijek ce to izaci van, ako ne od tebe oce od nekog Mareka.

I na kraju, ja ne trazim adresu od tebe niti od bilo koga, ako me bude nesto interesiralo, ja sam spreman potegnuti i u Kopenhagen, ili bilo di, snaci cu se ko i do sad.

Nemos ti ocito skuzit sta ja zelim rec
Ako ti i dam adresu od ove moje dvi HR,to je kao i da ti nisam da,one su zaduzene samo za moj brod a ne za recruitment.
Za recruitment sam reka kako ide,bar na Maerska,a za ovo drugo stvarno se ne mogu vise trudit,i meni ne pise u ugovoru da ne smin davat adresu vec mi je to receno kao i ciloj posadi jer nema smisla da se te zenske zatrpavaju mailovima kad one nemaju veze sa recruitmentom.
Zar ti mislis da ja nebi vec dosad gurnija svojih par prijatelja koji imaju i iskustva i fakultet da mogu,i to za vise od duplo vecu godisnju placu i za masu kraci ugovor.
Kopententan sam za rec jer sam bija na firme di se znaju adrese kao sta je od Ilije ili od Ivette,ali bome mogu rec kako je i ovde u drillingu.
Eno na lindkinu moze svak nac sve adrese i profile od HR sa Seadrilla,Maerska i ostalih,nadite mene pa cete nac i nji ili se upotrijebi trazilica,pa gospodo javite mi koliko ce vam tih HR odgovorit.

Dragi Casper,na Bourbon me doveja Mario K,znas ga sigurno,kapetan je,triba sam ic na Athenu za treinee dizalicara,potopila se tjedan prije nego sam isa.Bija jedan ugovor na Brodospasa i odma nakon upa bez icije pomoci na Sealiona za dizalicara,bija tamo godinu dana i Ivette me zvala na Triete.
Kasnije mi je legenda Frenkie i Alen pomogli i ubacili me na Seadrill.I nikoga osobno nisam poznava vec sam pita.
Tako da i ja kome mogu pomognem,evo imo ode par momaka kojima san pomoga i jos kad jedan sad polozi za dizalicara i ako mu uspijem pomoc da se ukrca niko sritniji od mene.
Ja bi rado tebe na mostu za DPOa nego sest poljaka

Last edited:
@Dizalicar
Ovo sto ti govoris za tvoju sadasnju firmu je istina jer sam ja kontaktira tvoje priko linkedina i normalno samo recu neka ides na web stranicu i to je to ,ali isto tako govorin da san bio u kontaktu sa jendim likom koji radi na Burbona(Nije u HRV) i ja ga pitam jeli more dat adresu od nekoga sta gore radi sa njin jer je on bio ja mislin da je jos neki k... u officu, a on meni na to kaze a da on nepozna nikoga nazalost.
Ma cekaj sada ti meni reci da tu ne jebe lud zbunjenega jer ako on nezna koji sjedi u officu adresu or recruitera e onda stvarno neznan ko ima i ko je moze dobit.
Eto npr.ja sam na PGS i nemogu ja sada rec da neman pojma adresu or ovoga sta krca u Splitu i u Oslu jer baren u brodsken komp.mores nac adresu u 2sek. tako da ima stvarno kao sto kazes masa firmi ovih ajmo rec top 5 sto ideu samo priko web stranica ali zato ima i ovih sa lipin plavama di se more podilit koja adresa a nece nego kazen opet stoje u sacekusi i smiju se.
Ali nema veze necu se ja bunit jer meni ode nije lose ali da nebi volia ic na neki jac-up,ROv,Dive di je veca lovao nda bi laga ali eto valjda ce nesto uletit.
Svako dobro i nenoj capava sve srcu,necemo se svada po forumu bezveze

@Dizalicar,

Ajmeeeeeeeeeee, zasto si se uvatija kao da se ovo sve odnosilo na tebe?

Ma govorim generalno, ovaj forum ima nekoliko tisuca registriranih korisnika, ti si JEDAN, ako ti nemos dati adresu ili ako adresa koju bi ti dao nebi nikom pomogla, OK, ja govorim za onih ostalih nekoliko tisuca, kuzis?

Znam Maria K. i kuzim sve sto zelis reci, ali ti se odnosis kao da se ja direktno tebi obracam, rekao sam da sam tebe spomenuo jer si ti posta nakon mene, da je bija XXX reka bi i njemu isto ovo.

Takodjer ne pise u ugovoru za adrese ali pise za placu, nisam stavio zarez, nemoj ici na prvu loptu, znam koji si covik i znam da si pomoga i da bi pomoga.

Dobro ekipa, NHF,sve u redu
Ima svakakvih ljudi,ja sam prosa doslovno pakao zadnjih godinu ipo,niti mi je ko posla jednu adresu kad sam ih pita a bija sam slijedom slucaja osta bez kruha,tako da znam sta ocete rec.
Samo nemojte se ni vi odma ljutit na nekoga ko vam rece da ne zna adresu ili nesto za vas CV u svojoj firmi,jer to zna bit tako.Nadu te na RIGZONE npr.kontaktira te jedna dvi zenskice ili muski i to je to,ides radit.
No hard feelings

Last edited:
@Crta Zara,

Hvala, ali sto ce meni to? Ja nisam ni pita za adrese, one koje me interesiraju, te imam.

Necu se vise spustati, isa san za sekonda kad san upa na offshore ali tad sam ima 38 godina, da se sad opet spustam na DPO ili neki nizi rank, necu brate, kazem da za mene sad Drill dolazi u obzir samo kao Master (OIM) ili nesto slicno u tom rangu.

Za sad je TDW najjaci po placama za PSV i AHTS koliko je meni poznato, ili u Top 3 najjacih, i neda mi se traziti dalje, ako opet nesto iskrsne a bude vise, probacu tamo.

Svaki dan imam ponuda, North Sea, bla, bla, bla, maximum 65K funti godisnje i onda te oderu za porez, ma ajde, ja ode radim sa Dalmosom i jos jednim Prijateljem na Saipema, znadu me ljudi, penzija.

ovako dobivam najmanje 10 svaki dan:

On Wednesday, November 26, 2014 4:01 PM, Beth Dancer <Beth.Dancer@faststream.com> wrote:

Good Afternoon

I have been recommended to speak with you regarding a PSV Master I am seeking. I can see from your profile you have extensive experience and I am eager to speak with you.

I am looking for a Master with PSV experience to join my clients company in the New Year. This position will be based in the North Sea and will be paying within the region of £65000 per year.

Please let me know if this would be something of interest to you.

I look forward to hearing from you,

Best wishes

Beth Dancer

Beth Dancer | Recruitment Consultant
Ship Management

Ovisi sta zelis, ako si ti zadovolajn na Supply sa svojom placom i nacinom rada - zivota to je najvaznije.
Cinjenica je da za Mastera na drill nemozes doci nikako (to znas i sam) ako neides za DPO prvo, iako znam par slucajeva di su decki isli za Chiefa pa onda nakon koju godinu za Mastera, ali to nisu bili nasi...

Sa druge strane da ti netko ponudi za Mastera na drillship ti bi prihvatio posao?

@Kile,

Cuj, normalno da bi ja volio imati 350K dolara godisnje, zar da sad glumim neku skromnost pa da kezem da nebi?
Ko to nebi volio, ali takodjer znam da je nemoguce doci za OIM-a sa Supply-a

Dali bi prihvatio posao za Mastera na Drillu da mi netko ponudi, bi, prihvatio bih, uz uvijet bar 7 dana hand over-a ili da budem nesto malo training Master, ali usudio bi se i bez toga.

Pitanje je bili OIM sa Drilla (ili bilo koji casnik sa Offshore) mogao raditi posao Cifa na LPG, LNG, Kemikalu, VLCC, itd.. ? pa i da ima cili ugovor hand over.

Prosao je Casper malo vise vrsta brodova i na neke dolazio i prvi put a kapetan mi donio instruction books i kaze sve tu pise, ali to nije tema da ja i ti Kile ovdje sad raspravljamo, davno sam ja rekao sto mislim o casnicima sa offshore i o onima sa duge (barem sto se tice Nauticara)

Last edited:
Kad san dosa prvi put na putnicki a prije toga bija na tankeru i kontenerasima..makine 100k konja ...mislija san au pm a sto sad??a s druge strane oficiri svi u makini govorili ne brini svakome triba bar 2 miseca da skuze brod...uglavnom nista zasuci rukave i ajmo roni po santinama od 300m broda nakon 20 dana ja san skuzija koliko tek ekipa nezna....kad san kasnije prosa i hotel ima san cili brod na dlanu..a staf ch.eng me redovito zva jer ovi njegovi nebi znali stavit boiler out of order...kad san prelazija na offshore ekipa doma sto je bila na nekin sesulama od nazovimo to psv isto ajmee pazi se ovo ono...da zakljucim sve je to prd...bar meni..i da me zovu u nasu prihvatija bi jer znan da bi naucija vrlo brzo...ne kazen da san sad neki pametnjakovic...ali znan neke osnove..znan di su manuali...ocu samo rec da sene triba bojat brod je brod i neki ima vise neki manje stvari ali sve to radi na nekomm slicnom principu....ali ka sto san reka i prije neko oce lovu a neko oce bit miran i bit svoj gazda

P.S.svi smo mi dosli iz istih skola...pa cak i na drilu ljudi sto su upalipa su dosli sa duge vrste broda pa su naucili posa u amo rec top u offshoru.

Last edited:
Vidis, ja nebi prihvatio nikada bez predhodnog iskustva, jer ni sa malo vise tjedana handovera ti nebi bilo niti blizu dovoljno, ali jasno imas krivu perspektivu kako je sitacija tamo jer sam i ja razmisljao slicno, oni nista ne rade i stalno na DP i sve milina...
Ima tu jako puno stvari na koje nitko ne razmislja, 200 ljudi na brodu, stalno je neki k. nekome, jednom se sere, drugome propada godisnji, trecemu riknuo neko i tako stalno...ali to je opet sve nista dok ne nastane problem sa busenjem, e onda si naje...

Uglavnom Master sa PSV i drillu su dva razlicita svijeta di jedan misli kako bi lako obavljao posao ovog drugog sto bas i nije tako i ne placa se toliko dabe...
OIM nebi niti trazio posao na kemikalcu, LNG i sl. jer to nije niti ista bransa posla, samo se zove posao na brodu, to je jedina slicnost...ali sve Mastere sta sam ja dosada upoznao su poceli od DPO pa dogurali do Mastera sto je najbolje jer si prosao sve i sve znas...sa time da ekipa koja je samnom na rigu uglavnom svi su prije bili na PSV pa se prebacili na drill i kao sto sam prije rekao uvijek bi izabrao covjeka za prijasnjim iskustvom na nekoj drugoj vrsti DP broda nego samo sa drillinga.

Svi rade posao radi para, tako da treba nekada pojesti govno vise puta u zivotu i uzeti pare ako se nude i naravno ako u glavi nemas problema sa pozicijama tj. rankovima, to je moje misljenje...:uzdravlje

A po ovome se taj OIM Rodija na platformi ajde brate pojma neman o platformi ali znan da svak radi svoj posa...i sve dok je tako sve stima....zato ih i ima 200 i sto dpo ima veze sa makinom nebi da zna kako makina radi ili od cega su rajzeri ajde brate ne radite famu od posla

Razlika je od covjeka do covjeka...
Pitao si me bili pristao i ja kazem da bi, ne mislim ja da OIM drka ku*ac i nista ne radi, ima Kapetan na Cruzeru vise ljudi nego OIM na Drillu a ima 50x nizu placu, i ima siguro vise problema sa njima nego OIM na Drillu, i isto sve je to kurac dok se ne naprdis na kraj ka Costa Cocordia ili dok ti se ne dogodi ko Exxon Valdezu u Aljasci (samo neki od primjera), Nisu OIM-ove hvatali i zatvarali kad se neka platforma sprdila a tamo Kapetane jesu.

Kile, pitao si me i ja sam ti rekao svoje misljenje, neznam kakav je posao OIM-a na Drillu, ali nista sto bi me uplasilo ili da nebi mogao savladati, jer poznam sebe i znam koliko sam sposoban nesto raditi.

Ne kazem da bi OIM trazio posao na LNG-u, bio bi i lud uz toliku placu i traziti, ali smo diskutirali, i kad bi morali da se minjaju, ja ti garantiram da bi se brze i bolje snasao ovaj sa LNG-a na Drillu nego obrnuto.

Ja nemam problema sa rankovima, jer da je tako nebi se ni bio spustio za uci u offshore, radi se o godinama a ne o ranku, jer da ja sad imam 20 godina, isao bi ja na Drill i za Rustabouta pa i da imam neznam koliko fakulteta.

Star sam ja sad opet za trcati po kuverti, tankovima, i sto ja znam, o tomu se radi, a i zbog kicme nebi pristao, ovako sidim laganini i ljubomoran sam na OIM-a ali ne zato sto on ima, nego zato sto ja nemam :cool: :kafa

A sto se tice prigrist govna, neznam koliko si star, ali virujem da si mladji od mene i vjerojatno nisi prosa torture Jugoslavenskih kompanija, onda bi mogli o nekim stvarima pricati, ali to ako se vidimo nekad, zna caca kako se dica prave kaze stara poslovica (ova se poslovica ne odnosi na tebe) :uzdravlje

@Crta Zara,

Svaka ti cast, u potpunosti se slazem sa tobom, OIM ni nezna di mu je makina, ja se bar spustim i pregledam i porazgovaram sa kapom a da ne pricam na dugoj, a na kraju krajeva da je to nesto nebi bili sami Poljaci tamo i DP i OIM :hihi

Last edited:
Misaju se kruske i jabuke, OIM i master su dvi razlicite stvari. OIM dolazi iz drilling dep. i to su vecinon ljudi koji su prosli dugi put od rostabouta do toolpushera da bi na kraju dosli do oim-a. Znaci nema nikakve veze sa nautickom strukom.

Misaju se kruske i jabuke, OIM i master su dvi razlicite stvari. OIM dolazi iz drilling dep. i to su vecinon ljudi koji su prosli dugi put od rostabouta do toolpushera da bi na kraju dosli do oim-a. Znaci nema nikakve veze sa nautickom strukom.

Ma isti ku*ac, mislili smo na Nauticki department odnosno top pozicija mane ka Nauticara na Drillu, pa jel se zva Master, OIM, Josko Vlasic, poanta je da bi ja prista biti ono sto mogu u svojoj struci na Drillu, pa sad jel to OIM, Master ili Josko Vlasic, nema veze....

Evo print screen POB od jednog Drilla di ja radim, sve bi prista ode biti bez problema

Untitled.jpgaaaaaaa.jpg

Last edited:
Asinkronus tu si djelomicno u pravu,tako je na jack upovima i nekim semi sub.
Na novim drillshipovima i novim semijima moras bit nauticke struke odnosno avanceje se od DPOa za MSLa ili assMSLa pa onda za OIMa.Ekipa iz drillinga ide od Toolpushera za Drilling section leadera (glavni za drill floor) a kasnije avancavaju za rig leadera,desna ruka Rig menageru a prvenstveno im je posa kontrolirat i pregovarat sa drilling firmama oko busotine i sve vezano za to.Takoder idu u zemlje di je rig potpisa ugovor i tu pripremaju sve za dolazak istog,organiziraju logistiku da bude sve u redu kad brod dode tu.
Potpisujem sve sta je Kile reka ali bi nadoda jednu stvar koja je najbitnija i dozivija san situaciju kad je bila panika koliko je bitno da ti OIM zna sve,to se cak i na drillovima vidi.
Draga gospodo,vecina OIMa zna puno stvari na brodu,od makinje,subsea,drillinga...OIM mora ic polagat Well controll,upravljacku razinu,a tu se gace tresu pravim drillerima i toolpusherima kad to idu polagat.
Gospodu u slucaju blow outa,sranja sa BOPom,problema sa busotinom,svi ostale mudonje se povlace i OiM mora donit odluku.
Zaboravite stvari koje ste dosad radili kao Masteri i nadodajte jos puno puno stvari za koji niste ni culi ni vidili niti imate papire,niti stane u tri miseca hand overa,tako da nemojte se sramotit ovde i ispadat amateri jer to niste.
Ne kazem da nebi mogli radit taj posa,dakako da bi,ali ne tako brzo kao sta mislite.
Uostalom postoji osoba koja na rigu ima placu sa bonusima i vecu od OIMa,a to je subsea supervisor,pa kad nesto zapne i njemu sa BOPiom onda je OIM taj koji mora odlucit,a da ne govorim kad je stvarna situacija.
Vec sam reka u milijon drugih postova da je najbitnije bit koliko toliko zadovoljan na svom poslu.
Ko je odlucija navigat cili zivot svakako ce zaradit za sve sta mu triba i penziju,ja sam isa trbuhon za kruhon ko dite na brod i nebi volija cili zivot bit na brodu,i zato sam isa u drilling za velike novce a da nije tako osta bi na Triestea di mi je bilo ludilo.

dizalicar

eto sto si napisa znaci sve se moze...i moze se radit posa sad koliko ko brzo itd to je vec pitanje...uglavnom slazen se sa postom

Back