OceanRig

Pozdrav,
@Kurajo :
Dali mi mozes reci koliko je trajala izrada vize za Koreju i dali si istu radio u Zagrebu.Jeli se triba najaviti ili otici direkt u Zg.?.Ja u 8misec idem na novogradnju Stena Drillmax Ice u Samsung pa bi mi dobro dosa savjet, a mozda se i sritnemo tamo!

@Dalmos:
#Stari ako bude Norveska 2on 4 off gori ti opale porez koliko cujen oko 30%.. Jedini problem ce biti napuniti 183dana! ;)
Koliko mi je poznato ima jos ljudi iz Sibenika na Ocean Rig..
:uzdravlje

Electrician, za Koreju ti prvi put ne treba visa. Kad se budes vraca doma Stena ce ti dat papire za visu, nazovi ambasadu i najavi se.Ostavi im putovnicu i te papire i zvat ce te da ju pokupis nakon tjedan dana.
Vidimo se, prolazim pokraj Drillmaxa svaki dan.

Dalmos, ima jedan tvoj.

Pozdrav svima

Electrician, za Koreju ti prvi put ne treba visa. Kad se budes vraca doma Stena ce ti dat papire za visu, nazovi ambasadu i najavi se.Ostavi im putovnicu i te papire i zvat ce te da ju pokupis nakon tjedan dana.
Vidimo se, prolazim pokraj Drillmaxa svaki dan.

Dalmos, ima jedan tvoj.

Pozdrav svima

Mislis iz SIbenika? Daj posalji na PM kako se zove covik? I jaste svi tamo ENPO-s? Da li ti je mozda sad night chief sta dolazi Frode? Znam ga s NCL-a dobar tip odlican Norvezin zivi u USA

@Electrican

Care i s taxom sam puno bolje placen nego na cruiserima tako da sam ja uvik zadovoljan.

Pozdrav,
@Dalmos:
#Stari ako bude Norveska 2on 4 off gori ti opale porez koliko cujen oko 30%.. Jedini problem ce biti napuniti 183dana! ;)
Koliko mi je poznato ima jos ljudi iz Sibenika na Ocean Rig..
:uzdravlje

Kako je meni objasnjeno u poreznoj zbog zakona o dvostrukom oporezivanju nebi triba platit porez u Hrvatskoj ukoliko je on istog iznosa u postotcima kao u Hrvatskoj.
Ako je manji onda onu razliku u postotcima triba platit Hrvatskoj, a ako je veci onda ti drzava nece uplatit razliku i opet pusis.
Ova 3 varijanta i nepostoji cini mi se jer mi imamo najvece poreze.

Aj zivija!

Kako je meni objasnjeno u poreznoj zbog zakona o dvostrukom oporezivanju nebi triba platit porez u Hrvatskoj ukoliko je on istog iznosa u postotcima kao u Hrvatskoj.
Ako je manji onda onu razliku u postotcima triba platit Hrvatskoj, a ako je veci onda ti drzava nece uplatit razliku i opet pusis.
Ova 3 varijanta i nepostoji cini mi se jer mi imamo najvece poreze.

Aj zivija!

Takvog sam i ja misljenja da ako platis njima nebi tribao nama zbog toga kako je Ante naveo. Ali to triba jos jednom s ovim nasim ''lesinarima'' dobro preispitat jer oni grabe di triba i netriba. Upravo sam poslao mail MMPI-u s upitom o tom oporezivanju pa cu postati kad dobijem odgovor

lip pozdrav

Last edited:
Ocean Rig

Ocean Rig

Dalmo??,a koji je tvoj rank točno tamo,trenutno imaju poziciju otvorenu za Control Room Operatora i po zahtjevima mislim da je to u rangu prvog časnika stroja ali nisam siguran.
Da li se mo?že direktno poslati CV tom navedenom glavnom u HR-u
Alastair Mackayu ili je potrebno isključivo ići preko njihove stranice?
I najva?žnije da li uopće isplati slati CV ako nemam brevet BOSIET itd.,
naime dosta su skupi i bez neke konkretne ponude se to ne isplati polagati a i mislim ako je firma zainteresirana za čovika nakon intervijua mo?že reći da je potrebno prije ukrcaja polo?žiti te brevete.
Ja imam sve tankerske brevete ali ??to se tiče offshora nebi nikad i??a na suplajre ili neke slične "remorkere" nego me zanima komad broda kao ??to su drill.

Dalmo??,a koji je tvoj rank točno tamo,trenutno imaju poziciju otvorenu za Control Room Operatora i po zahtjevima mislim da je to u rangu prvog časnika stroja ali nisam siguran.
Da li se mo?že direktno poslati CV tom navedenom glavnom u HR-u
Alastair Mackayu ili je potrebno isključivo ići preko njihove stranice?
I najva?žnije da li uopće isplati slati CV ako nemam brevet BOSIET itd.,
naime dosta su skupi i bez neke konkretne ponude se to ne isplati polagati a i mislim ako je firma zainteresirana za čovika nakon intervijua mo?že reći da je potrebno prije ukrcaja polo?žiti te brevete.
Ja imam sve tankerske brevete ali ??to se tiče offshora nebi nikad i??a na suplajre ili neke slične "remorkere" nego me zanima komad broda kao ??to su drill.

MOj rank je ENOP ili ti ga Engine room operator to ti je u ranku drugog makine.
Direktno nemozes poslat CV nego triba ici on line. JA sam poslao direktno glavnom HR menageru Odd MAgne Jon se zove tip i on mi je odgovorio da su sve njhove aplikacije bazirane na web aplikacijama.
Ja sam na svoju ruku cim sam dosao doma na predzadnji iskrcaj s cruisera polagao BOSIET i kad me je on pitao iman li ga rekao da iman.

Eto to su ti svi odgovori na tvoja pitanja :uzdravlje

Zivia

MOj rank je ENOP ili ti ga Engine room operator to ti je u ranku drugog makine.
Direktno nemozes poslat CV nego triba ici on line. JA sam poslao direktno glavnom HR menageru Odd MAgne Jon se zove tip i on mi je odgovorio da su sve njhove aplikacije bazirane na web aplikacijama.
Ja sam na svoju ruku cim sam dosao doma na predzadnji iskrcaj s cruisera polagao BOSIET i kad me je on pitao iman li ga rekao da iman.

Eto to su ti svi odgovori na tvoja pitanja :uzdravlje

Zivia

ej kolege pozdrav!novi sam na forumu,i bas evo citam vas razgovor o otvaranjem mjesta na Oceanrigu...ja aam prvi makinje na Sealionu,na PSV-U U Nord Sea-u,dvi godine,prije sam bio par godina na Cruiserima sekondo,i par ugovora na dredgerima.Ako koga zanima na ovoj firmi nije lose,,place su redovne(ipak manje nego na drillu...),bolje od cruisera di sam bio,posada hrvati,poljaci,skoti..atmosfera je dobra..grade novih brodova i triba im ljudi,,upao sam preko Pasata,,triba ih zvati i biti uporan,strojarima ide lakse upad.ugovori 28/28 u Nord Sea,a dalje 42/42...zainteresiran sam za promjenu,pa bi mi par info s vase strane dosta pomoglo,,kao recimo,kad ste isli na tu firmu i dobili posao jeli bija potreban neki norveski medical,ja imam formu za offshore koju nam je poslao iz firme i odi ti kod nas doktor obavi medical,ja sam pored toga radio za sebe i UKOOA medical certificate da imam za ovakve prilike..,i imam HUET ali nemam BOSIET,znam da Huet PROLAZI VAN Nord Sea kod vecine firmi pa kako je kod njih??meni odi plata ispadne 6600usd premanent,pa nadam se da je tamo veca,plus mi nemamo osiguranje obitelji isl..eto nadam se da mi mozete tih par stvari pomoci da znam biti spreman kad im se javim,,a ako koga ista jos zanima od moje firme,posla,drugih plata slobodno pitajte..pozdrav od makinjera!!!

ej kolege pozdrav!novi sam na forumu,i bas evo citam vas razgovor o otvaranjem mjesta na Oceanrigu...ja aam prvi makinje na Sealionu,na PSV-U U Nord Sea-u,dvi godine,prije sam bio par godina na Cruiserima sekondo,i par ugovora na dredgerima.Ako koga zanima na ovoj firmi nije lose,,place su redovne(ipak manje nego na drillu...),bolje od cruisera di sam bio,posada hrvati,poljaci,skoti..atmosfera je dobra..grade novih brodova i triba im ljudi,,upao sam preko Pasata,,triba ih zvati i biti uporan,strojarima ide lakse upad.ugovori 28/28 u Nord Sea,a dalje 42/42...zainteresiran sam za promjenu,pa bi mi par info s vase strane dosta pomoglo,,kao recimo,kad ste isli na tu firmu i dobili posao jeli bija potreban neki norveski medical,ja imam formu za offshore koju nam je poslao iz firme i odi ti kod nas doktor obavi medical,ja sam pored toga radio za sebe i UKOOA medical certificate da imam za ovakve prilike..,i imam HUET ali nemam BOSIET,znam da Huet PROLAZI VAN Nord Sea kod vecine firmi pa kako je kod njih??meni odi plata ispadne 6600usd premanent,pa nadam se da je tamo veca,plus mi nemamo osiguranje obitelji isl..eto nadam se da mi mozete tih par stvari pomoci da znam biti spreman kad im se javim,,a ako koga ista jos zanima od moje firme,posla,drugih plata slobodno pitajte..pozdrav od makinjera!!!

Pozdrav i zao mi je sta se nisi i prije javljao na forum ali eto kad tad ce svi doci ipak smo ode ljudi od iste struke.

Imam takoder pokriveno medical za cilu obitelj, triba imati BOSIET i placa je godisnja (ako je tvoja 6600x12= 79200 dolara) ode dosta bolja :uzdravlje

Koliko znam svi novi brodi koji se rade u Samsungu imaju vec ENOP tako da neznam da ce sad bas uzimati jer su i kod nas na brodu sva mista popunjna. Ali pokusaj ne kosta nista

Zivia i pozdrav

Pozdrav makinjero!
Mozes li mi reci dali na tvojoj kompaniji ukrcavaju timunjere ili mornare?

Pozdrav!!!mislim da primaju,evo samnom na brodu ima hrvata timunjera,,na nekim brodovima su i sve nasi..njima je ugovor 42/42 i u Nord Sea-a i u ostalim podrucjima. plata im je 75usd dan,tj 2250usd permanent plus jos 200usd za osiguranje takodjer 12 mjeseci u godini...to ti je na suplajeru,,a svima i njima i oficirima je plata veca na Anchor Handlerima ili Dive Supportu..svakako treba zvati Pasat,,na njima je zadnja..bar za nas,jer poljaci idu direkt kao i Englezi i Skoti,bez agencije..Sretno!!

Pozdrav i zao mi je sta se nisi i prije javljao na forum ali eto kad tad ce svi doci ipak smo ode ljudi od iste struke.

Imam takoder pokriveno medical za cilu obitelj, triba imati BOSIET i placa je godisnja (ako je tvoja 6600x12= 79200 dolara) ode dosta bolja :uzdravlje

Koliko znam svi novi brodi koji se rade u Samsungu imaju vec ENOP tako da neznam da ce sad bas uzimati jer su i kod nas na brodu sva mista popunjna. Ali pokusaj ne kosta nista

Zivia i pozdrav

HvALA na brzom odgovoru!!eto mislim da cu im se javiti pa ako nema mista bar da me imaju ako zatreba..znaci traze ipak Bosiet,HUET ne prolazi..a za medical,jeli li morao icic na neki posebno u Norvesku ili...ja ko sto sam pisao imam formu koju nam je za Nord Sea dao agent i odi ti doktor popuni,,a imam ja i UKOOA medical certifcat bas za offshore,,to sam isao na pregled na svoju ruku bas za ovake prilike jer sam znao vididt na netu da bas taj cesto traze,,eto jedino sam polagao HUET,isto oko helicoptera ali nije potpun za ostale stvari ko Bosiet tako da cu i to morati vidit..(frend mi na drill shipu za TRANSOCEAN radi samo sa Huetom pa sam mislio...)...i meni je zao da se nisam prije ukljucio,,viidm da ima dobrih ljudi i kolega...moze se naci dobre info,dobiti pomoci i drugima pomoci,treba se drzati vise zajedno..pozdrav i jos jednom hvala!!zivio

Last edited:
@ Makinjero
Mislim da ni na jednoj drilling firmi u offshore bussinesu, ni na jednom kraju svijeta ne možeš raditi bez BOSIET-a ( Basic Offshore Safety Induction & Emergency Training), i to sa velikom sigurnošću. HUET ( helicopter under water escape training) ti je dio BOSIET kursa.

BOSIET- This course is intended to meet the minimum standards of proficiency in the personal safety and social responsibilities, personal survival techniques, elementary first aid, fire prevention and fire fighting training requirements of the International Maritime Organization (IMO) as per Resolution A.891 (21) Recommendations on Training of Personnel on Mobile Offshore Units. The course also incorporates Helicopter Safety and Escape Training (HUET) course.

BOSIET je "must" have u offshore drillingu.....

Last edited:
Ovi nisu normalni zivota mi mog. :D :D

Danas su poslali mail da umisto 3 godine cekanja za dobit stay on bonus minjaju pravilo da svake godine daju stay on bonus od 2 place extra na normalnu placu kad napunis godinu na firmi i tako svake godine. Dakle sve mozes podignuti nakon 3 godine sta ce reci da nakon 3 godine na firmi dobivas u jednom misecu 6 placa lojalnosti plus normalnu placu. Te nakon jos 2 godine iza toga (5 na firmi) daju opet isto za lojalnost prema firmi. Bojim se kad sidne toliko K dolara u jednom misecu da ce me vlada odma zatvorit Dakle za 5 godina rada na firmi si placem kao da si radia 6 kad sve zbrojis i oduzmes. Zivia ovi frenkiev i gili giliev drilling (a sad je i moj :) )

Mislim da ovo nema kraja :D :D JA samo cekam da se probudim i svatim da je ovo sve san. :)

Stvarno cu razmislit o banci koja ima duple zastitare hehe :uzdravlje

Last edited:
Control room operator

Control room operator

Pozdrav,

Zna li ko kakvi su uvjeti na drillerima i platformama od Ocanrig-a za Control room operatora.
Koliko se radi, kakve su kabine, spiza i opcenito ...

Hvala

Sorry sta upadam kao padobranac:confused:,ali dopizdili su mi lagano cargo brodovi i ugovori od 4-5 mjeseci pa ozbiljno razmisljam o prebacivanju na Offshore.E sad me zanima gdje se polaže BOSIET i koliko to otprilike udara po đžepu?

Last edited:
Pozdrav,

Zna li ko kakvi su uvjeti na drillerima i platformama od Ocanrig-a za Control room operatora.
Koliko se radi, kakve su kabine, spiza i opcenito ...

Hvala

Radi se 12 sati,
kabinu dilis s onim ko je u kontra smjeni (kad ti si u kabini on radi i obrnuto) tj uvik si sam kad si u njoj,
spiza pise ti prije u postovima,
opcenito ti isto pise prije pa pogledaj

@siso

Bosiet mos polagat u Aberddenu a u Hrvatskoj mos u Barake tj Adriamar u Sibeniku (4500kuna) kad sam ja polagao prije godinu i nesto.

Pozdrav

Bosiet mos polagat u Aberddenu a u Hrvatskoj mos u Barake tj Adriamar u Sibeniku (4500kuna) kad sam ja polagao prije godinu i nesto.

Pozdrav

Koliko vidim na stranicama od Adriamare-a, piše da brevet ima valjanost 2 godine,koji su uvjeti da se brevet može produžit (tipa godinu dana kao oficir u pet godina) i da li taj brevet iz Šibenika ima istu valjanost kao i ovaj iz Aberddena ili može neki biser reci:" Pa taj brevet ti ne vrijedi!"

Hvala na odgovoru

Koliko vidim na stranicama od Adriamare-a, piše da brevet ima valjanost 2 godine,koji su uvjeti da se brevet može produžit (tipa godinu dana kao oficir u pet godina) i da li taj brevet iz Šibenika ima istu valjanost kao i ovaj iz Aberddena ili može neki biser reci:" Pa taj brevet ti ne vrijedi!"

Hvala na odgovoru

KOliko sam upoznat Barakin nije OPITO approved. Za produzit netriba navigacija. Citaj malo po forumu te odgovore vec imas.

Back