Jack up ili PSV pomoc hitnoooo

nautica

3.casnik palube
Naime evo prvi put upadam u offshore kao deckhand pa bih zamolija iskusne sta je bolje jack up ili PSV . Ali ugovor san potpisa sa jack upom jer idem preksutra a ovi suplajer za 2 tjedna pa jos mogu 2 dana razmisli stoga molim vas pametne savjete jer vecina vas je dosta dugo u ovom biznisu. Hvala unapridl

A s druge strane na PSV mozes do 2/O doc lako ako si iole normalan...

Kako god odlucis dobro ti je. nek ti je kisa pala na kumpire vise. Cestitam !

A s druge strane na PSV mozes do 2/O doc lako ako si iole normalan...

Kako god odlucis dobro ti je. nek ti je kisa pala na kumpire vise. Cestitam !
Bilich, hvala Bogu napokon vise taman mi uljepsa ovu 2014, na PSV mogu pomalo do barbe al sta cu amo neznam nisam vidit cu uskoro sta me ceka nek vam je sretna nova ko I meni zivili svako dobro svim dobrim judima I cilom pomorac netu HVALA

Nautica cestitke na poslu :)
Evo ne zelim otvarat novu temu a triba bi mi jedan savjet vas iskusnijih. Naime, koliko mi je pametno polagat DP Basic? Imam zavrsen faks, i 3. casnik palube sam na tankerima?
Vasa misljenja i komentari dobro ce doci ;)

Ja san ti ga polozija I ceka na ukrcaj 13 miseci.Inace san bija na kontejnerima I nebi se nikad ukrca da mi firma nema uz kontejnere I Psv brode.Prvo su mi rekli da nema mista na psv pa san da otkaz I konta lako cu kas iman dp basic medjutin niko te nece bez iskustva.Preko 200 mailova na razne offshore firme san sla a I ovim svojima bi se javija svaki misec I nakon 13 miseci dobija potvrdan odgovor ali san mora ic skalu nize tj. Za trecega iako san bija sekondo 4 god na kontejnere.Iako san u tih 13 miseci bez posla sto puta pomislija kako san se zajeba na kraju mi je to ispa jedan od najboljih poteza u zivotu.To je sve bilo prije 6 miseci .Sad cu ka sekondo ode imat vise nego prvi na kontejnere a da ne govorin sa ugovora 4-2 preci na 42-42.Zivija offshore...Pozz iz majke Afrike

ajfon

Vrijedit ce ti 5g ako ne nadjes posao na DP brodu i za to ces dati 12.000kn. Ja bi na tvom mjestu razmislio jos jednom i dobro bi se raspitao kakve su mogucnosti nalazenja posla. Obrati paznju na post kolege iznad koji je napisao koliko je tesko dosao do posla, a dio firme mu je u offshore-u.

Drugim rijecima, lijepo je biti ambiciozan i zeljeti krace ugovore i bolju lovu, ali vodi racuna da je trziste zasiceno. Da si samo jedan od mnogih (desetaka ako ne i stotina tisuca ljudi po slobodnoj procjeni) koji zele isto. A sa kratkim i za offshore nerelevantnim iskustvom mozes jedino racunati na puku srecu ukoliko ne poznajes nekoga tko bi te ubacio. Pa ti vidi. Dobro je imati taj brevet ali ne zavaravaj se da ce ti on sam po sebi naci posao.

upravo tako,ja sam ga polozio u splitu krajem 2012,jos nisam ni primirisao offshore-u,i svakim danom mislim da ce proci tih 5 god bryo i onda sa potrosenih 2000eurica mogu obrisat guzu,poslao sam bliyu 400 mejlova,ni jedan jedini pozitivan odgovor,a agent preko koga se krcam na kontejnere krca i na tdw ali mu je prica,tvrdo trziste blabla...

Ako imate posla sa nekim od nasih lopova za ukrcaj, nemojte smetnuti sa uma onu cigansku ''Para vrti de burgija nece!'';)

Last edited:
A jel itko zna koliko po zakonu mogu Filipinci radit u jadranu?Kod nas u jadranu radi 30 filipinaca na jack up rigu dok nas narod sa svim papirima ceka na ukrcaj.

A jel itko zna koliko po zakonu mogu Filipinci radit u jadranu?Kod nas u jadranu radi 30 filipinaca na jack up rigu dok nas narod sa svim papirima ceka na ukrcaj.
Ne rade u TM RH, vec u medjunarodnim vodama.Tako da se na njih ne odnose zakoni RH

Evo odgovaram s mailm zakasljenjem ali nikad nije lose napisat

@nautica
Mslim osobno da ti je jack up na ''long run'' bolja opcija a vidim da si to i naprvio i cestitam ti

@sury
Sve su ti kolege rekla i poloziti DP basic je nesto jer svako ulaganje u sebe je dobro i niklad neznas kad ce se izmedu aplikacija tvoja razlikovati jer imas DP basic

Ne rade kod nas, taj dio jadranskog mora nije nas, a i siguran sam da jack up ne vije zastavu RH

Radi se o Atwood Oceanics,a rig se zove Atwood Beacon!Ameri su sefovi ima nesto maltezana,talijana i nas par Hrvata koji ne mozemo nazat.Trazim dalje ali kao Roustabout nije lako nac posao dalje jer se uzimaju lokalci na tu poziciju.Ali na tom rigu je ocito sve drukcije.Umjesto lokalaca koji smo mi oni dovuku Filipince!

Cosco MV Xia Zhi Yuan 6 loading Atwood Beacon Haifa Port Israel before departure - YouTube

Gdje kod nas? Pod kojom je zastavom taj rig? Cija je firma? Sta kad saznas koji je zakon, sta ces s tim podatkom? Koji klinac gubis vrijeme na pizdarije, nadji si posao. Ako si bio tamo valjda imas nekog iskustva, a kazes i da imas papire. U cemu je onda problem? Ne znam sta se opterecujes filipincima koji tamo legalno rade. Odjebi frustracije, uzalud trosis zivce i vrijeme.

Evala za ovo :uzdravlje

Pozdrav

Pozdrav

Sa duznim postovanjem prema nasim ljudima mogu reci da su u poslovima basa force,vjerovatno su filipi na tim poslovima, bolji filipi.

Back