Globtik

Pozdrav,

trebao bi ici do globtika na testiranje. Za engleski znam kako izgleda, ali sta je sa strukovnim za elektricare? Vidio sam da se nesto pislao tu po forumu ali ne mogu nista pronac. Je slicno ovome ili?

Hvala

Pozdrav,

trebao bi ici do globtika na testiranje. Za engleski znam kako izgleda, ali sta je sa strukovnim za elektricare? Vidio sam da se nesto pislao tu po forumu ali ne mogu nista pronac. Je slicno ovome ili?

Hvala

presuda idući tjedan
Suđenje JuriÅ¡iću za podvođenje maloljetnica: Ona je trebala biti krupije u casinu…
Marko Sačić i Ivica JuriÅ¡ić / Foto: Jakov Prkić / CROPIX
- Ona je trebala biti krupije u casinu kod mog prijatelja te sam ih zato povezivao, kazao je u svojoj obrani Ivici JuriÅ¡iću (55), vlasnik modne agencije "Kristina", optužen zbog podvođenja maloljetnica.

Na Županijskom sudu u Splitu je zavrÅ¡eno suđenje na kojem se branio od optužbe da je tijekom srpnja 2013. godine na području Splitsko-dalmatinske županije radi ostvarivanja materijalne koristi organizirao pružanje seksualne usluge maloljetnice stare 17 godina za novac muÅ¡koj osobi.

Za navedeno posredovanje JuriÅ¡iću je isplaćen određeni iznos, stoji u optužnici. U svojoj obrani optuženi JuriÅ¡ić negirao je podvođenje i pravdao se kako je maloljetnici trebao naći posao u casinu poznatog hotela sa Å¡ireg područja Splita. Nakon toga izneÅ¡ene su zavrÅ¡ne riječi u kojima je njegov branitelj tražio oslobađajuću presudu, a tužiteljica osuđujuću.

Objava presude Ivici JuriÅ¡iću je slijedeći tjedan.

Uz JuriÅ¡ića su se na optuženičkoj klupi trebala naći i dva splitska poduzetnika, ali su umjesto suđenja odabrali opciju nagodbe s Županijskim državnim odvjetniÅ¡tvom u Splitu. Priznali su krivnju i dogovorili se za uvjetne kazne zatvora. Na godinu dana uz rok kuÅ¡nje od četiri godine nagodio se L.M.(65), vlasnik splitske agencije za pronalaženje angažmana pomorcima, optužen da je u četiri navrata tijekom kolovoza, rujna i listopada 2013. godine na području iste županije stupio u kontakt s tri malodobnice stare 17 godina radi koriÅ¡tenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac.

Svaki put L.H. je istovremeno koristio usluge po dvije djevojke, od kojih bi ga jedna opslužila oralno, a druga klasičnim odnosom.

Plaćao je od 600 do 1000 kuna svakoj, ovisno o dogovoru. Trećeooptuženiku S.G.(52), koji se bavi distribucijom aparata za igre na sreću se stavljalo se na teret da je u srpnju, kolovozu i listopadu 2013. godine u tri navrata na području Splita radi koriÅ¡tenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac stupio u kontakt s dvije 17-godiÅ¡njakinje sa kojima je i ostvario seksualne usluge. Nagodbom je priznao krivnju i dobio 9 mjeseci uz rok kuÅ¡nje od 2 godine.

Za navedeno kazneno djelo zapriječena je od jedne do 10 godina zatvora.

Katarina MARIĆ BANJE

l h lahor magazinovic

presuda idući tjedan
Suđenje JuriÅ¡iću za podvođenje maloljetnica: Ona je trebala biti krupije u casinu…
Marko Sačić i Ivica JuriÅ¡ić / Foto: Jakov Prkić / CROPIX
- Ona je trebala biti krupije u casinu kod mog prijatelja te sam ih zato povezivao, kazao je u svojoj obrani Ivici JuriÅ¡iću (55), vlasnik modne agencije "Kristina", optužen zbog podvođenja maloljetnica.

Na Županijskom sudu u Splitu je zavrÅ¡eno suđenje na kojem se branio od optužbe da je tijekom srpnja 2013. godine na području Splitsko-dalmatinske županije radi ostvarivanja materijalne koristi organizirao pružanje seksualne usluge maloljetnice stare 17 godina za novac muÅ¡koj osobi.

Za navedeno posredovanje JuriÅ¡iću je isplaćen određeni iznos, stoji u optužnici. U svojoj obrani optuženi JuriÅ¡ić negirao je podvođenje i pravdao se kako je maloljetnici trebao naći posao u casinu poznatog hotela sa Å¡ireg područja Splita. Nakon toga izneÅ¡ene su zavrÅ¡ne riječi u kojima je njegov branitelj tražio oslobađajuću presudu, a tužiteljica osuđujuću.

Objava presude Ivici JuriÅ¡iću je slijedeći tjedan.

Uz JuriÅ¡ića su se na optuženičkoj klupi trebala naći i dva splitska poduzetnika, ali su umjesto suđenja odabrali opciju nagodbe s Županijskim državnim odvjetniÅ¡tvom u Splitu. Priznali su krivnju i dogovorili se za uvjetne kazne zatvora. Na godinu dana uz rok kuÅ¡nje od četiri godine nagodio se L.M.(65), vlasnik splitske agencije za pronalaženje angažmana pomorcima, optužen da je u četiri navrata tijekom kolovoza, rujna i listopada 2013. godine na području iste županije stupio u kontakt s tri malodobnice stare 17 godina radi koriÅ¡tenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac.

Svaki put L.H. je istovremeno koristio usluge po dvije djevojke, od kojih bi ga jedna opslužila oralno, a druga klasičnim odnosom.

Plaćao je od 600 do 1000 kuna svakoj, ovisno o dogovoru. Trećeooptuženiku S.G.(52), koji se bavi distribucijom aparata za igre na sreću se stavljalo se na teret da je u srpnju, kolovozu i listopadu 2013. godine u tri navrata na području Splita radi koriÅ¡tenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac stupio u kontakt s dvije 17-godiÅ¡njakinje sa kojima je i ostvario seksualne usluge. Nagodbom je priznao krivnju i dobio 9 mjeseci uz rok kuÅ¡nje od 2 godine.

Za navedeno kazneno djelo zapriječena je od jedne do 10 godina zatvora.

Katarina MARIĆ BANJE

l h lahor magazinovic

E i to je to , sta ima veze covik uziva po stare dane ko sta ste svi uzivali po juznim zemljama zasto on nebi doma ako moze ;)

SEA-tankers

Prije 2-3 godine se dobro radilo i zarađivalo na ovoj Belgijsko-Francuskoj firmi preko Globtika. Čuo sam nedavno da je firma prodala te oil chem brodove i da je ostala na samo jednom brodu kojeg gleda prodat. Vidim gore na webu da nema Fleet liste, pa je očito, nažalost, istina. :(

Upoznao 2 Mastera s ove firme i kazu da nije lose, samo cudno je da nije lose a oba polazu BOSIET i krecu u potraznju za ukrcajem na offshore,
Koliko su mi decki rekli placaju im belgijska davanja kao dta su penziono i mirovinsko itd...

Sent from my iPad using Tapatalk

Radio sam STS na dva njihova tankera nedavno Offshore Lome. Oba zapovjednika poznam, firma je dobra samo oni oce pobici jer stalno razvoze po zapadnoj Afriki, normalno.

Pozdrav dobri ljudi, da ne otvaram temu, zanima me da li se Globtik agencija nalazi jos uvjek na adresi Josipa Jovica 51, Split.Nasao sam je preko Google Earth, vidim da je u toj zgradi i trgovina Tommy.Ako netko moze potvrdit dal je jos tamo, da ne lutam bezveze jer idem prvi put u Split. Hvala i :uzdravlje

Postovanje kolege, zanima me da li je Globtik i dalje na Josipa Jovica 51 kao sto im pise na web-u i u ovom postu iz 2013. g.

Unaprijed hvala na odgovoru

LP

Kako ja u to ne mogu virovat nadam se kako ce me netko razuvjerit da se u danasnje vrime Hrvat 3rd Officer ne moze ukrcat na brod za 1600 USD mjesecno? Pa zar to nije nize od ITF standarda? Koliko ja znam u danasnje vrime i Filipinci 3/0 na suhim teretima imaju cca 3000 USD mjesecno, imajuci na umu da tih 3000 USD puno vise vrijedi na Filipinima nego u Hrvatskoj. Jako me zalosti ovo sta sam cuja, ali informacija je koliko cujem 100% istinita.

Nekako mi glupasto da se nasem coviku ponudi 1600 $ u danasnje vrime (ovo je 2015 a ne 1995) a i cisto sumljam da brat filip moze ubost 3k $ na bulku..... Nemaju bas ni po tankerima toliko (cca 2500-3000)...

I nemogu virovat da neko uopce ima obraz nasem momku ponudit manje od 2,5k $ (ili cak 3k $....).
Ruku na srce,nisan nikad bija na bulku pa neznan place,al 1,6 k $ je malo preeeeemalo

Znam Filipa 3/O koji ima na LPG 5000 USD, pa me ne cudi da negdi na bulku moze ubost 3000 USD. Ali da se nas covik u danasnje vrime krca na brod kao 3/O za 1600 USD misecno je sramotno i za svaku osudu...

Ja znam Filipa na bulku, 3/O ima 2800 USD, a 2/O 3200 USD.
Još ako si duže na firmi, onda se da dobit 100-tinjak, 200-tinjak dolara više.

DanaÅ¡nja situacija je takva da ako očeÅ¡, onda dobro, a ako nečeÅ¡, onda ima ko oče....
Nažalost, tako je, kako je...

A jadni li smo kad nas se ovako lose prodaje, pa vridimo 5 puta manje od Filipa, kako je tom Filipu 3000 USD kao nasem Hrvatu 10000 USD, s obzirom na troskove zivota u Hrvatskoj i na Filipinima. Sta ce ovi nas jadan kad se vrati sa broda kad ce se morat ukrcat opet za misec dana...Njegova placa je oko 11000 kuna misecno samo dok je na brodu. Sramotno i zalosno!

Filipinci casnici koji imaju one njihove POEA ugovore imaju svi vise od 3000 $. Svi oni se zaposljavaju samo kroz njihove agencije koje guraju te ugovore. Jedino zasto oni vrijede ownerima je da su poznati da zele dugo stat na brodu, sto vam je u doba ove krize najbolja opcija za ownere. Dok su danas su daleko najjeftiniji pomorci ukrainci. Njima nije strano ici na brod ko casnik za 1000$.

Back