Doprinosi za 2018u ?

francesco46

Banderaš
Pozdrav svekolikome pučanstvu,

Jučer mi je došlo sa porezne za uplatit nešto manje od 9000kn na ime raznih doprinosa za 2018u godinu.Redom:
-doprinos za mirovinsko osiguranje
-dodatni doprinos za mirovinsko osiguranje za staž osiguranja sa povećanim trajanjem
-doprinos za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje
-dodatni doprinos za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje za staž osiguranja sa povećanim trajanjem
-doprinos za zdravstveno osiguranje
-doprinos za zaštitu zdravlja na radu

Bija san siguran da sam to sve već poplaća i praktički san 2018u zaboravija kad eto čestitke. Jeli možda još nekome od vas ovo stiglo?
Još nisan bio na poreznu pitat o čemu je riječ,al iman namjeru otić u ponediljak.

Jučer mi je došlo sa porezne za uplatit nešto manje od 9000kn na ime raznih doprinosa za 2018u godinu.Redom:
-dodatni doprinos za mirovinsko osiguranje za staž osiguranja sa povećanim trajanjem
-doprinos za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje
-dodatni doprinos za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje za staž osiguranja sa povećanim trajanjem

Bija san siguran da sam to sve već poplaća i praktički san 2018u zaboravija kad eto čestitke. Jeli možda još nekome od vas ovo stiglo?
Još nisan bio na poreznu pitat o čemu je riječ,al iman namjeru otić u ponediljak.
Ako si platio nemas brige , oni u poreznoj rade pomalo ... ne zuri se njima jer je to drzavna sluzba.

Meni je dosla kazna 500 000kn jer da u 2018 godini nisam prijavio porez za firmu koju sam prodao 2009g.

Sad su izbori i triba novaca za profesore pa salju svakakve pizdarije.

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

Mislim da ti je to samo porezno rjesenje u kojem ti objasnjavaju sta je placeno u 2018. Barem je meni tako doslo....

Sad su izbori i triba novaca za profesore pa salju svakakve pizdarije.

Antisa, jes' ovo dobro otipkao ili si pijo stogod??! Mislim ovo sta si spomenijo - pesto iljada kuna?!

BTW, ja prosli misec izbjega dvi ovrhe za dlaku. Cistoca Split za iznos od 130, a troskovi postupka bi bili barem 1000 kuna. Druga ovrha za struju, iznos 1600 kuna I otisao tamo - ispotstavilo se da sam u plusu 50 kuna jer sam platio prije odlaska na vapor sve sta triba.

I BOK IM MATER YEBA, LOPOVSKU, zove me jucer sinovac iz Pitomace da ima neka posta preporucena pa on ne moze dignuti.., podjem gore danas i plava koverta na njoj pise velikim slovima OVRSNI POSTUPAK - otvorim, opet ovrha za struju, ovog puta za mjerilo u Pitomaci - iznos 1976 kuna. I to sam dobio kao gotovo rjesenje za ovrhu, od advokata neke strafe yebene.

Aaa, sijo ja onde u kafic kada sam otvarao kovertu, pa kad sam vidio o cemu se radi - poceo sam sakramentati sve odreda.., visnje sile, Svetitelja, pa onda prisao na fasisticka vladu.., onu kucku sa Pantovcaka.., cak i ono krivousto govno kojemu dizu spomenike etc.

Sricom, nije mi nitko replicirao od gostiju, jer bilo bi mrtvih!!!

Po mojoj procjeni za struju u Pitomaci sam u plusu barem 100 evra.

Otici cu u ponedjeljak da ih pitam da li je ta strujna bagra uopce funkcionalna u psihiceskom i obscestvenom pogledu!!!

Antisa, jes' ovo dobro otipkao ili si pijo stogod??! Mislim ovo sta si spomenijo - pesto iljada kuna?!

BTW, ja prosli misec izbjega dvi ovrhe za dlaku. Cistoca Split za iznos od 130, a troskovi postupka bi bili barem 1000 kuna. Druga ovrha za struju, iznos 1600 kuna I otisao tamo - ispotstavilo se da sam u plusu 50 kuna jer sam platio prije odlaska na vapor sve sta triba.

I BOK IM MATER YEBA, LOPOVSKU, zove me jucer sinovac iz Pitomace da ima neka posta preporucena pa on ne moze dignuti.., podjem gore danas i plava koverta na njoj pise velikim slovima OVRSNI POSTUPAK - otvorim, opet ovrha za struju, ovog puta za mjerilo u Pitomaci - iznos 1976 kuna. I to sam dobio kao gotovo rjesenje za ovrhu, od advokata neke strafe yebene.

Aaa, sijo ja onde u kafic kada sam otvarao kovertu, pa kad sam vidio o cemu se radi - poceo sam sakramentati sve odreda.., visnje sile, Svetitelja, pa onda prisao na fasisticka vladu.., onu kucku sa Pantovcaka.., cak i ono krivousto govno kojemu dizu spomenike etc.

Otici cu u ponedjeljak da ih pitam da li je ta strujna bagra uopce funkcionalna u psihiceskom i obscestvenom pogledu!!!
Istina ziva kolega , odem kod njih i pitam da sto nisu mogli pogledati na netu tko je vlasnik pa kazu da im je internet jako spor a da se ja ne uznemiravam.

Sve ženske koje rade tamo imaju guzice spljostene od sidenja ;-)

Mislim da ti je to samo porezno rjesenje u kojem ti objasnjavaju sta je placeno u 2018. Barem je meni tako doslo....
Isto tako i meni. To svake godine dodje rjesenje o visini iznosa doprinosa. Nije to izracun koliko smo duzni nego po kojem trebamo placati. Ja to rjesenje koristim za izracun doprinosa i nikad nisam bio duzan. Radim doslovno ono sta vi koristite kalkulator od crosma-e. Znaci ove cifre iz rjesenja podjelim sa 30 i dobijem dnevnu visinu iznosa doprinosa za svaku stavku posebno. I onda kad dodjem doma s broda pomnozim te dane koje sam proveo na brodu sa ovim svojim koeficijentom koji sam izracunao.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Ja to rjesenje koristim za izracun doprinosa i nikad nisam bio duzan.

Eee, yeb'ga Kire i ti nas sad zajebaješ ode!!!

Nikada nisi bijo dužan.., to je isto ka da si reka "Gavro i Antiša su glupsoni ili lažci" - razočara si me ovim postom i ka čovik i ka komunist!!!

Evo, je izaša iz tih govana njihovih prije više od pet godina i još uvijek mi šalju uplatnice. Sad ti pitaš kako to ili misliš da lažem.., daleko to budi od mene - lagati.

Kad sam došao doma prije misec i pol dana zatekao dvije uplatnice - kažu - OBVEZA ZA TREĆI MISEC, pa onda kada nije plaćena proslijedili obvezu i u četvrti misec.

A kažem ti, ja na talijanskoj bandjeri i preduzeće mi sve plaća u Italiji.

Radi se o uplatnicama s iznosom od 8 kuna i poslije 9 kuna kada su je protegli u četvrti misec.., povećaju malo iznos kao nekakve zatezne kamate. A ove uplatnice su bile nekada na iznose od par lipa.., dvi-tri lipe.., i okotilo se sada devet stotina lipa! Pitao ja jednom onog fu'karu u poreznoj kako bi ja poništio obvezu da je sve na nuli, a on meni kaže "pa šta ti smeta ovo". I tako ostali na tome, a čak sam i ranije nekoliko puta plaćao iste uplatnice s nekim iznosima od dvije ili tri kune i stalno se kote!

Sad sam uplatio obe, 17 kuna ukupno - pa čekam da vidim da li će mi poslati obvezu opet - pa ću otići tamo i yebat im sve po spisku!

Kire, btw, kako prolaziš za struju - ja danas dobio OVRHU isnosu kao da sam TLM iz Šibenika pa da pravim aluminij doma.

Mamu im yeben, i to odmah od advokatske štrace.., a baš me zanima koliko ću biti u plusu - u ponedjeljak ću znati pa izvijestim!!!

Nikada nisi bijo dužan.., to je isto ka da si reka "Gavro i Antiša su glupsoni ili lažci" - razočara si me ovim postom i ka čovik i ka komunist!!!

Evo, je izaša iz tih govana njihovih prije više od pet godina i još uvijek mi šalju uplatnice. Sad ti pitaš kako to ili misliš da lažem.., daleko to budi od mene - lagati.

Kad sam došao doma prije misec i pol dana zatekao dvije uplatnice - kažu - OBVEZA ZA TREĆI MISEC, pa onda kada nije plaćena proslijedili obvezu i u četvrti misec.

Radi se o uplatnicama s iznosom od 8 kuna i poslije 9 kuna kada su je protegli u četvrti misec.., povećaju malo iznos kao nekakve zatezne kamate. A ove uplatnice su bile nekada na iznose od par lipa.., dvi-tri lipe.., i okotilo se sada devet stotina lipa! Pitao ja jednom onog fu'karu u poreznoj kako bi ja poništio obvezu da je sve na nuli, a on meni kaže "pa šta ti smeta ovo". I tako ostali na tome, a čak sam i ranije nekoliko puta plaćao iste uplatnice s nekim iznosima od dvije ili tri kune i stalno se kote!

Sad sam uplatio obe, 17 kuna ukupno - pa čekam da vidim da li će mi poslati obvezu opet - pa ću otići tamo i yebat im sve po spisku!

Kire, btw, kako prolaziš za struju - ja danas dobio OVRHU isnosu kao da sam TLM iz Šibenika pa da pravim aluminij doma.

Mamu im yeben, i to odmah od advokatske štrace.., a baš me zanima koliko ću biti u plusu - u ponedjeljak ću znati pa izvijestim!!!
A ko ce se snaci u ovim njihovim tabelama , neznas ko je kome duzan....
a2574bf19738a23069b85c4d21f8dc53.jpg

Lako za to.
Meni zadnji brod na e gradjani, za staz stoji iz 15te.
Pogledo svoj mirovinski fond, uplate samo iz 2 stupa, prvi stup placamo za sadasnje penzije.
Uglavnom, za 2 stup mi fali cijela 17ta godina. Van pameti. Bolje to ne gledat. Staz s povecanim trajanjem sto placam, necu ni spominjat, jer ni ne postoji.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A ko ce se snaci u ovim njihovim tabelama , neznas ko je kome duzan...

Ma šta'š mi spominjat Antiša, prošao sam ja sve to. Stavljao sam i ja slike iz mirovinskog fonda ovdje, davno - ne zna se ko koga yebe! Stalno neke ispravke, uknjiženo, preknjiženo.., pišem nula pamtim nula -

biži ća od toga šta dalje!!!

E jesi se posvađao sam sa sobom nabrzinu, svaka ti čast hahaha.
Nisam reko da lazes nego svoju situaciju i kako ja obracunavam doprinose,mozes to uzet ko savjet ili ne, jebe mi se.
Nisam nikad bio duzan ali to ne znaci da i mene jednom nisu htjeli ovrsit zbog tih doprinosa, ne zato jer sam bio duzan nego zato jer su nase službe međusobno umrežene ko da je 1969!
Ne znam ti reci koliko su me izlazili doprinosi za struju jer ne plovim vise ali nisam doma da ti nađem rjesenja iz porezne. Jedno vrijeme sam placao ko elektricar, pa kasnije ko elektročasnik.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Lako za to.
Staz s povecanim trajanjem sto placam, necu ni spominjat, jer ni ne postoji.

Baš tako. Meni su rekli da će se taj beneficirani vidjeti tek kad odeš u penziju.., a yebo im ja mater lopovsku.., ahime!!!

Btw, znate li vi da oni idu zayebati i običnog čovjeka.., pođu ljudi u mirovinu i 10 godina manje staža.., onda moraju ići po bivšim preduzećima i čeprkati tamo po arhivima tih firmi koje više i ne postoje. A ovo što Kire hvali neprijatelja je nesuvislo..,

I meni je neki dan došlo za 2018 doprinosi , iako ne da mislim, već znam i imam sve arhivirano da sam i čak preplatio malo. Tako da ću ovo samo ignorirati. Znajući kakav nam je sustav u poreznoj i ostalim službama, ovo nije čudno. Ja nikad ne radim poreznu prijavu, a da nisam prethodno sve platio iz godine koju prijavljujem. Ja svoje plaćam u roku 10 dana od iskrcaja i ne čekam da oni nešto šalju.

I meni je neki dan došlo za 2018 doprinosi , iako ne da mislim, već znam i imam sve arhivirano da sam i čak preplatio malo. Tako da ću ovo samo ignorirati. Znajući kakav nam je sustav u poreznoj i ostalim službama, ovo nije čudno. Ja nikad ne radim poreznu prijavu, a da nisam prethodno sve platio iz godine koju prijavljujem. Ja svoje plaćam u roku 10 dana od iskrcaja i ne čekam da oni nešto šalju.

Doslo i meni za 2018 umra sam smija. Majko moja koja debilana od ljudi to je cudo na toj poreznoj pa to je za nevirovat.

Isto sam stavio na ignore jer iman sve placeno uredno

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Što se tiče HEPa
Lupili su ti ovrhu jer su ti rate koje ti oni šalju veće od potrošnje,i ako ne plaćaš te uplatnice nego platiš koliko si potrošio dolazi do ovoga
Ja sam se posvađao sa njima na pas mater i reko da cu ih dat na sud i nakon 2 min je bila druga priča o sve riješeno u moju korist jer sam bio 50kn u plusu
Dakle malo galame i sve riješeno
A što se tiče porezne i mirovinskog
Otvorite poreznu karticu na e građani i gledajte red s lijeva na desno i nađite prvi gdje piše ukupno,taj je najrelevantniji (onaj zadnji red ukupno ne gledajte jer taj red u poreznoj ne vide).

Upravo tako samo porezno riješenje poslano ili će biti poslano svi pomorcima bez obzira jel tko već podmirio ili ne.
Kažu da bez toga riješenja nismo ni dužni platiti ništa iako ja podmirujem sva davanja nakon svakog iskrcaja. Prije sam mogao vidjeti koliko sam dużan na e gradjanin, nakon iskrcaja bi se to ažuriralo sa malim odmakom ali izgleda da su odustali od takvog načina rada pa će sada ažurirati stanje jednom godišnje.

Ja sam ima isti slucaj,dobija pismo da sam duzan par tisuca kn.Na poreznoj san skuzija da sam nesto slucajno krivo uplaciva tj po nekim stavkama sam bija u pretplati a po nekim u minusu.teta mi je tamo sve preknjizila na ispravne racune i nema duga ali poanta je to rijesit sta prije da vam ne lupaju kamate bez veze...

Last edited:
Back