Busenje Jadrana

sumegin

New member
Da li itko zna kad bi trebalo pocet busenje na nasoj strani.I koje ce firme i ciji rigovi vrsit busenje?Nacuo sam da bi trebao bit Transoceanov KM u suradnji izmedu INE I ENI.

Ala sta ce padat cijene nekretnina na obali.
Bice ka u Slavoniji.
Kuca na tri kata i 3000 kvadrata zemlje za 50 iljada eura

Send from my Super Kinez

Vjerovatno mozes zaboravit radne pozicije. Politika ce uhljebit svoje clanove u nadzorne odbore i "neradne pozicije" a ostatak ce bit pokriven radnicima firmi koje ce busit

I po ovom pitanju ce biti referendum!! Jos malo pa cemo i Svicarsku pristici, oni za svaku pizd.... idu na referendum... :-)

Ako budu naÅ¡i pametni pa da uvjetuju naftnim kompanijama, kao sto su napravili Brazilci, Ameri, Norvežani.... da na svakom rigu bude određeni postotak naÅ¡ih recimo 50% onda ce biti posla za svih. A mogu to napraviti samo ako budu htjeli. A ono da ce nekretnine pasti na cijeni! To su priće za malu djecu. Na sjevernom moru buÅ¡e 100tinu rigova a pogledajte koliko kostaju nekretnine kod njih na obali??!!!??? A na referendumu ko bude glasao protiv samo glasa protiv sebe. Jer naftna industrija potegne za sobom jako puno drugih djelatnosti......a neče biti zagađenja vjerujte mi. Ja sam na rigu pa vidim masu ribe oko riga svaki dan i čisto more.........

Ljudi ajd da vam Slavonac objasni:Talijani buse vec 15g i dizu lovu :D.Da se nesto dogodi tamo to bi doplivalo sigurno do nase obale.Nasi seru nema se sta dogodit nista se ne ispusta u more.Ja sam nazocan pri zaprimanju Base oil muda i goriva.Ja osobno nadzirem transfer tih stvari sa broda na rig.Moze puknit crijevo i ono se odmah automacki zatvara i pumpe se gase.
Busit ce Transoceanov KM jack up ali on vec ima svu posadu i da li ce uzimat jos ljudi neznam.Uglavnom tamo je dosta Hrvata.Sto se tice nekretnina sve ce ostat isto

RIGZONE - Offshore Croatia: Developing the Eastern Adriatic
BuÅ¡it će Transocean,načua od njihovih hrvatskih djelatnika u avionu koji gadu svoj narod (kao kolege) za nevirovat.
Srića da san bia pametan i primuća do kraja leta pa in samo reka na izlazu ugodan ugovor momci i svaka vam čast Å¡ta mislite o hrv.kolegama :udriglavom jadno i žalosno ,niÅ¡ta drugo za reć.

Last edited:
RIGZONE - Offshore Croatia: Developing the Eastern Adriatic
BuÅ¡it će Transocean,načua od njihovih hrvatskih djelatnika u avionu koji gadu svoj narod (kao kolege) za nevirovat.
Srića da san bia pametan i primuća do kraja leta pa in samo reka na izlazu ugodan ugovor momci i svaka vam čast Å¡ta mislite o hrv.kolegama :udriglavom jadno i žalosno ,niÅ¡ta drugo za reć.

Nadam se da nece samo Transocean busit ima tu dosta posla.Jedan rig ne moze to sve stic

Eno nam prezidente Dalmos dao intervju.Svaka mu je ric na mistu,samo jedino sta mi je prvo zapalo za oko je slika povise teksta koja je logicno slikana u Zlatne ribice.
Pa da nisam ni mislija da ce biti iz gradske knjiznice Juraj Sizgovric. :D

A Cole ;) da si u Brodospasa nebi ima nista protiv
Mene jedino muci sta niko nece uvjetovat da basaforca budu hrvati !
Ako doli ima nesto vadit ce se takvog san misljenja i neka.
U svakom slucaju pozdrav iz Saipemove baze u Raveni, upravo Saipem 3000 ispod ankone podize jos jedan jacket
Pa kome pravo kome krivo

Od cega ce nan unuci, praunuci zivit, nece svi navigat, ja san da se posloze pametne glave i izvucu najvecu korist za narod, ali ko san ja da me se ista pita:) politika je kurva iman osjecaj da cemo opet po ko zna koji put biti duboko naguzeni spustenih gaca, bez gay aluzija:D

Da smo mi normalna drzava kojoj su na prvom mistu nacionalni interesi ja bi prvi bija za eksplotaciju.
Osobno mislim da bi mi od ovoga svega imali vise stete nego koristi a cisti primjer je Anamaria A koja proizvodi 800000 kubika plina dnevno sta je trecina hrvatske proizvodnje. Problem je sta 80% toga plina izvozimo talijanima i to po dosta manjoj cjeni nego po kojoj uvozimo za nase potrebe??? Naravno ti koji su i potpisali taj ugovor sad su u oporbi te su trenutno glavni zagovornici da triba poslusat i glas naroda u vezi busenja.
Gledajuci po blokovima za koje su stigle ponude na svim tim podrucjima odavno vec postoje istrazne busotine koje je pretezno Ina buzala ali daljno istrazivanje i eksplotacija onda nije bila isplativa. E sad meni nije jasno kako nikome od nasih politicara nije palo napamet provuc ovu ideju dok je barel bija preko 120$ nego sad kad su cjene toliko niske da se u cilom svitu svakodnevno zatvaraju busotine i ceka bolje vrime. Toliko o nasim mastermindovima.

Poznavajuć politiku i ljude koji se njome bave u Hrvatskoj mislim da je iole suviÅ¡no zamiÅ¡ljat da ćemo u ovoj situaciji profitirati kao država. Par privatnih džepova će se napuniti i to će biti to.
I nikako da skužim zaÅ¡to ljudi zaboravljaju na VIZUALNO onečiÅ¡ćenje naÅ¡eg lipog Jadrana. Ima li veće gadosti od one kad sidneÅ¡ negdi na Visu na mulet a u daljini lagano platforma upali baklju.... kreteni smo ako ikada to dopustimo.

Back