Molio bih iskusne i starije mišljenje za neka buduća vremena u eu koliko ce vridit ta diploma, odnosno kako je to regulirano vanka i ljudi koji se bave tim poslom imaju li takve ili slićne diplome. poslje vise potrebno neka razlika i jedna godina za bakalar diplomu.
ma ne.ne niste me razumili poslje vise pomorske odnosno starog sistema kojeg sam ja zavr??io ing. pomorske nautike..treba mala razlika i jedna godina za bacc.toga..
koliko ti je visoka ta skola? ima li koji kat?
ma ne.ne niste me razumili poslje vise pomorske odnosno starog sistema kojeg sam ja zavr??io ing. pomorske nautike..treba mala razlika i jedna godina za bacc.toga..
taj pojam baccalaureus (bacc. ili po hrvatski sveucilisni prvostupnik) je ostao "izgubljen u prijevodu" u hrvatskoj teoriji praksi znanstvenog i strucnog nazivlja, a sto je jos tragicnije poslodavci na trzistu rada ionako nisu nacisto s tim novim pojmovima (ili cesto ih i ne razumiju).. sve uglavnom nalikuje na lud-zbunjen-normalan scenarij
ali, ja ne razumijem sto ti mislis da dobivas ako das tu malu razliku i jos jednu godinu za bacc.??? zavrsio si strucni studij, a nekon te zavrsene razlike i godine bi dobio diplomu predidplomskog sveucilisnog studija.. a sve to postoji da bi se nakon takve diplome mogao upisat na sveucilisni diplomski studij (ekvivalent magisteriju struke) jer ga s "obicnom" diplomom vise skole (ex visa skola, 2 god trajanja) bez te dodatne godine ne bi mogao upisat.. to najcesce bude izvanredan studij i izvor zarade za sveucilista.. ako ne mislis iza na jos dodatne dvije godine, nema neke razlike.. ukratko, po meni, puno muke ni za sto..
kejt zato ja i ne gledan upisat jos tu jednu pri pomorskom fakultetu jer s tim ne dobivam nista osin onog sta mi triba, a to je pravo na stjecanje najvisih zvanja na brodu,ali ovo je nešto skroz drugo i druga diploma u istom poslu a dobijem je za jednu godinu, a mozda i otvara neka vrata kasnije u životu..
Pa ne mislim ba?? dobro ni o jednoj od tih institucija koje si naveo, a ovako načelno ni o njihovim polaznicima ni svemu ostalome oko njih.... Priča zapravo prestaje na 35k kuna godi??nje ??kolarine za potpuno nepoznatu ??kolu za formalnu struku sa kojon kod nas ne mo?že?? raditi ni u inspekciji ni u vje??tačenju (jer ti trebaju uvjeti koje sam ti ranije napisao), a ni u pomorskom managementu u kojem posla kod nas naprosto nema osim ne??to malo ??pediterskih poslova u Rijeci. Za različite inspekcijske poslove po registrima i ??kverovima bilo kod nas bilo vani postoje neki drugi specijalizirani oblici ??kolovanja (razne surveying diplome (IIMS, Lloyd), EWE/IWE welding certifikati, NACE i ostali paint inspection certifikati itd....) opet dosta ovisno i o tome jesi li nautičar ili strojar.... tvoji su kunići, ali kao ??to si i sam rekao zna?? za ovo tek ima par dana. Jel mo?žda sad ima?? program od tog čuda hrvatskog obrazovanja pa da vidimo to i malo detaljnije?
Evo da ne otvaram novu temu da pitam nekoga za iskustva ko je upisao ovu skolu
Nisam upao na pomorski fakultet pa se mislim pribacit nakon prve godine na brodostrojarstvo
Je li lako naci ukrcaj kad se zavrsi ova skola?