Visa za 2eng pomoc

mtonchia

2nd eng.
:o Trebam informaciju o visoj, kako to ide po boloniji, da li je dovoljno 4 semestra tj 2 godine za 2eng i za ce. unlimited, koliko bodova po boloniji je potrebno za polagati u kapetaniji, i da li je uvijet zavrsiti sve 3 godine po boloniji da se dobiju breveti a s 2 se moze samo polagati ili je dovoljno dvije za brevet ? pls molio bi ako ima netko konkretne informacije da pomogne

Koliko ja znan tribas samo polozit sve ispite iz 2 godine, ali je dosla bolonja pa je ustvari 3, a nisi reka jesi li na redovnoj ili ubrzanoj, jer ubrzana je jos 2 godine...
Uostalom imas na Pomorac.net pravilnik o ovlastenjima pa pogledaj tamo koja su pravila za 2nd eng unlimited...
Triba zadovoljit program izobrazbe i gotovo...
Zovi faks, kapetaniju i pitaj...
Uostalom, ovde su samo frustrirani srednjoskolci koji ti nemogu puno pomoc.... :)

bolonjski proces je na vecini hrvatskih sveucilista koncipiran na principu 3+2.. prevedeno na jedinice starog sustava, 3 bi znacilo nekadasnje 4, a 2 bi znacilo dodatne dvije godine za titulu koja je u ex obrazovnom sustavu bila magistar (znanosti ili struke), u ovisnosti je li se radilo o znanstvenom ili strucnom poslijediplomskom studiju..no, bolonja u ovom +2 kontekstu poznaje jedino magistra struke (ne znanosti!)..dakle, ne mozes zavrsit 4 semestra, nego 6 semestara, odnosno 3 godine...to je basic, a ono +2 je po volji...ovo je sto se strane sustava tice...s obzirom na to da se uvjerenje o zavrsenom stupnju naobrazbe (na temelju diplome) upisuje u radnu knjizicu, odnosno matrikulu, namece se zakljucak da su sve tri godine obvezne...diplomu ne dobivas za parcijalno obrazovanje...

prika da bi polago klasu moras ispolagat dvije godine, a trecu kad budes imo volje i ako hoces, a ubrzana je isto tri godine

nisam na visoj odnosno boloniji, dvoumim se izmedu brze u splitu i faxa u ri. split mi izgleda skup, i kratko traje, ali neznam kakva je prolaznost u splitu

znaci za brevet ce ili 2eng mora biti obavezno jer se gleda radna knizica i breveti da bi se moglo navigati za odreden rang? hvala na odgovoru
Kakve veze ima brza ako isto traje 3 god ili je to samo plati pa kad dovoljno platis dobijes legalno

za par tezih se moras pomucit, ove lakse trebas se pojavit, ili bar jednom skriptu procitat, uglavnom profesori ce ti izac u susret. nisam bas siguran dali ti se isplati ic cijeli faks, trebas tamo bit. znaci izgubis dosta vremena, u splitu kad se pojavis u par dana ispolazes 7-8 ispita i tako par puta i 2 godine gotove da mozes polagat klasu, trecu mozes upisat redovno ili izvanredno sto ti je nekih 7000 kuna i polazes kad ti se da

za par tezih se moras pomucit, ove lakse trebas se pojavit, ili bar jednom skriptu procitat, uglavnom profesori ce ti izac u susret. nisam bas siguran dali ti se isplati ic cijeli faks, trebas tamo bit. znaci izgubis dosta vremena, u splitu kad se pojavis u par dana ispolazes 7-8 ispita i tako par puta i 2 godine gotove da mozes polagat klasu, trecu mozes upisat redovno ili izvanredno sto ti je nekih 7000 kuna i polazes kad ti se da

ne trebas bit na faxu...druga je stvar sto bi trebao bit...izlazis i polazes...

ovo je brza ili visa? , ako je brza onda nakon nje opet treba 3 godina? je li to jos jedna pametna odluka nasih politicara sa prometnim faksom ?

Ma cekajte vas par, ja san odslusa dva semestra na visoj ubrzanoj na splitskon faksu... ma koje vi price pricate o samo se pojavit...?
Ajte probajte samo se pojavit pa da vidin kako cete proc...
Dajte dodjite sebi dok imate kome....

Ma cekajte vas par, ja san odslusa dva semestra na visoj ubrzanoj na splitskon faksu... ma koje vi price pricate o samo se pojavit...?

ja sam govorila za bolonjski sustav, ne za visu ubrzanu:uzdravlje

I viša ubrzana je po bolonji, 6 semestara. Drugo je to šta možeš sa 4 semestra na brod, ali možeš i još 2 ako hoćeš. A šta se tiče same bolonje 10% predavanja na jednom kolegiju možeš izostat, a za više ne znam ko će ti stavit potpis. Moraš onda kolokvirat predavanja koja nisi odsluša.

Dobro napisano. Ja san sidija na bas svakon predavanju i rjesija sve osim 3 najmocnija kroz predavanja i onda dug put kroz zadnja tri. Da se nisan pojavija na predavanjima jos bi bija na ta tri. Bilo je tu i neprospavanih noci i povlacenja za rukav. Tamo jednostavno ima ljudi koji su takvi sadisti da in se u zivotu vise ne bi ni javija. Nisu dostojni toga. Nije da iman neko uzviseno misljenje o sebi nego su ti likovi takve bestije da ih triba potirat i ne dat in ni sa bestijama da rade a kamoli sa ljudima. Ne zelin prozvat doticnu trojicu ali medju njima nije Tomasevic koji se pokaza ka veliki covik iako ljudi pricaju drukcije a ni Kolja koji me je ugodno iznenadija. Njih san dvojicu stavija samo da ne bi misli odma letile put njih ka sta obicno bude.
Na pridavanja triba ic pa da se bar pokaze faca. To puno vrata otvara kasnije.

Dobro napisano. Ja san sidija na bas svakon predavanju i rjesija sve osim 3 najmocnija kroz predavanja i onda dug put kroz zadnja tri. Da se nisan pojavija na predavanjima jos bi bija na ta tri. Bilo je tu i neprospavanih noci i povlacenja za rukav. Tamo jednostavno ima ljudi koji su takvi sadisti da in se u zivotu vise ne bi ni javija. Nisu dostojni toga. Nije da iman neko uzviseno misljenje o sebi nego su ti likovi takve bestije da ih triba potirat i ne dat in ni sa bestijama da rade a kamoli sa ljudima. Ne zelin prozvat doticnu trojicu ali medju njima nije Tomasevic koji se pokaza ka veliki covik iako ljudi pricaju drukcije a ni Kolja koji me je ugodno iznenadija. Njih san dvojicu stavija samo da ne bi misli odma letile put njih ka sta obicno bude.
Na pridavanja triba ic pa da se bar pokaze faca. To puno vrata otvara kasnije.

Buduci Kastelanin vam je sve reka onako kako je iz prve ruke. Za polagat prvu klasu moras imat polozene sve predmete iz prve dvi godine (oce li to bit usporena ili ubrzana, skupa ili jeftina to je tvoj izbor). Dobijes potvrdu sa Fakulteta da si polozio sve predmete iz prve dvi godine i to ti je dovoljno za izac na LK polagat kapetanski ili za strojare prvu klasu. Diplome nikakve nemas. Ako te zanima diploma i Dipl. Ing. e onda moras odvalit jos jednu godinu i dobije tu famoznu titulu po Bolonji Bsc. u vec cemu. Jebate zapuha san se. Jesan li sve reka kako triba???

Neznam na koga se tuzite, ima par debila i to je to, da se sve na ovaj ili onaj nacin rjesit (ne mislim placat!!!), a ja sam vanredno, NIKAD ne idem na predavanja, potpis uzmem posli indexa jer ga na ispit ne nosim samo osobnu i onda posli mi i ne mora unit ocjenu sta se mene tice (radi potpisa) vazno da sam polozio, a i oni se gledaju rjesit toga tako da su svi zadovoljni mojom metodom haha
A sta se tiče gosp. Tomaša svaka čast čoviku, meni je učinio ka rodenom bratu uvik trčim njemu kad nešto škripi, jer je on zadužen za studente sa vanredno i ubrzano (i opet napominjem bez para), a to što voli da neko nauči matematiku do bolesne razine je stvar njega ko profesora

Buduci Kastelanin vam je sve reka onako kako je iz prve ruke. Za polagat prvu klasu moras imat polozene sve predmete iz prve dvi godine (oce li to bit usporena ili ubrzana, skupa ili jeftina to je tvoj izbor). Dobijes potvrdu sa Fakulteta da si polozio sve predmete iz prve dvi godine i to ti je dovoljno za izac na LK polagat kapetanski ili za strojare prvu klasu. Diplome nikakve nemas. Ako te zanima diploma i Dipl. Ing. e onda moras odvalit jos jednu godinu i dobije tu famoznu titulu po Bolonji Bsc. u vec cemu. Jebate zapuha san se. Jesan li sve reka kako triba???

Nisi! Nisan buduci Kastelani nego se samo vracan nazad:p Ostatak je sve kako triba

Hvala ljudi lijepo ste se raspisali ali zanima me samo dali je donoljno samo 2 god tj cijela 4 semestra za navigati kao 2eng ili ce. (ili 3 godine) ? inace nisam ljubitelj diploma, zelim samo raditi i zaraditi tj napredovat. ako zelim dalije da li mogu ispisati faks i kasnije nakon par godina upisati u trecu ? svaka cast jadran slazem se da sigurno nitko nedaje skolu na lijepe oci , toga nije bilo ni u srednjoj.

Dovoljne su ti dvije godine nakon koje dobivas potvrdu da si polozijo ispite i da mozes izaci na prvu klasu.
Uvijek mozes zamrznuti status redovna studenta na neko odredjeno vrijeme,sto bi ti bilo dobro otici u referadu i detaljno se raspitati o pravima studenta,ili malo prosurfaj njihovim stranicama gdje imas cijeli statut pa tako i sve detalje o pravima studenata koje mogu ostvariti.
Pozdrav.

hvala na odgovoru dobio informacija, kako vidim faks je jeftiniji od vise samo se gubi na vremenu, iako ni brza nije tako brza. kako rade profesori na brzoj, dali je to cisto skolsko ili znanje sa broda pomaze iako jadno nema veze sa drugim osim prava? dali je tko ovdje zavrsio brzu , kakvi su dojmovi, koliko ima predmeta, kako se polaze ili je sve isto kao faxs samo bez predavanja? kolika je prolaznost strojara, kakva je matematika, daju li profesori konzultacije, da li im vremenski uvijet za zavrsiti?

Evo ovdje imas u kratko na sta mozes racunati ako mislis zamrznuti godinu.Normalno pises molbu i obrazlozenje zasto zelis zamrznuti godinu te se to razmatra u dekanatu.

Članak 53.
Student ima pravo na:
- kvalitetan studij i obrazovni proces kako je to predviđeno studijskim programom,
- sudjelovanje u dijelu stručnog i znanstvenog rada,
- konzultacije i mentorski rad,
- slobodu mišljenja i iskazivanje stavova tijekom nastave i drugih aktivnosti na
Sveučilištu i Fakultetu,
- završetak studija u kraćem roku,
- slobodno korištenje knjižnica i ostalih izvora informacija,
- upisivanje predmeta iz drugih programa, sukladno statutu Sveučilišta i njemu
utemeljenim propisima,
- izjašnjavanje o kvaliteti (ocjenjivanje) nastave i nastavnika,
- sudjelovanje u odlučivanju sukladno Statutu Sveučilišta i na njemu utemeljenim
aktima,
- pritužbe za slučaj povrede nekog od njegovih prava predviđenih Zakonom
Statutom Sveučilišta i drugim općim aktima,
- sudjelovanje u radu studentskih organizacija,
- mirovanje obveza studenata za vrijeme služenja vojnoga roka, za vrijeme
trudnoće i do godine dana starosti djeteta, za vrijeme dulje bolesti te u drugim
opravdanim slučajevima prekida studija,
- odgovarajuću psihološku i zdravstvenu pomoć u studentskom savjetovališnom
centru, studentskim poliklinikama ili drugim odgovarajućim zdravstvenim
ustanovama te
- druga prava predviđena statutom i drugim općim aktima Fakulteta.
Student ima obvezu poštivati režim studija i opće akte Sveučilišta i Fakulteta, te
uredno izvršavati svoje studentske i druge obveze.
Stegovna odgovornost studenata uređuje se Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti
Fakulteta.
studiju.

Back