Posal struje na DEEPWATER DRILLSHIP!!

Dobra vecer postovane kolege i dobri ljudi.Evo malo da se aktiviram i ja s svojim temama jel sam bija odsutan radi posla.
Nakon tri ugovora na tankeru polako vidim sto je to duzi ugovori, ajmo reci "NE" loši uvjeti , plovidba s zutma i slicno.
Zahvalan sam sta sam nasa posal u teskoj 2012 godini daleko od toga i triba jos sporkati jos matrikulu dosta puta prije nego se skupi lova i iskustvo za offshore.U svakom slucaju sam trenutno sritan kako se sve odvija.
Da ne mudrujem ono sta mene opcenito zanima za drillship jest?

1.Kakve su daily routines?
2.Koliko ima ETO na brodu? ,ako ih ima vise kako se posal djeli?
3.Kako se pripremiti u slucaju prvog ukrcaja na takav brod s prijasnjim iskustvom s tankera ?
4.Dali postoji CETO ?

Eto nadam se da ce koji stuja ili strojar pocitati i dati konkretan odgovor na moja pitanja. Kako je to normalno u nama ljudima neko ce me razumit neko ne , s obzirom da nisam jos prakticki sporka matrikulu.Covik od 25 godina je gladan znanja i informacija i gori od zivotnih ambicija.Ako nije tako onda nije dobro !! :P:D:D

3.Kako se pripremiti u slucaju prvog ukrcaja na takav brod s prijasnjim iskustvom s tankera ?
4.Dali postoji CETO ?

1...Radi se 12dati on 12off (pretezno 0700-1900 ili obrnuto a ima negdi di rade 1200-0000 il obrnuto)

2...ETO-a ima 2 po noci i 2 po danu. Naravno ima jos i ET i Chief ETO koji je dnevnica. Ukratko kod mene ima ako racunamo i ET i CETO onda ih je ukupnk 3 po danu i 3 po noci strujica.

3...pripremi se tako da imas volje i to je to.

4...Da radi dnevnicu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moj najbolji frend je treci elektricar na drillshipu, prije je naviga na tankerima kao ETO. zelio je bilo kako upast na drill i uspijo je i krenut od dna. on kaze da mu je super,mjenja zarulje, kabele i sl., radi neku dnevnicu, mislim od 7 do 19, a ovi drugi da su podjeljeni u smjene noc-dan, al ovi stranci sto su s njim da mu ne vjeruju da je on bio ETO i da mu govore zasto je onda dosao tu za 3rd elektricara. Treba se sad dosta dokazivat, uostalom kao i svuda. Inace znam jos par elektricara sto su u zadnje vrijeme upali opcenito u offshore, tako da mislim da za vas tu ima sanse. samo naprijed!

Dobra vecer postovane kolege i dobri ljudi.Evo malo da se aktiviram i ja s svojim temama jel sam bija odsutan radi posla.
Nakon tri ugovora na tankeru polako vidim sto je to duzi ugovori, ajmo reci "NE" loši uvjeti , plovidba s zutma i slicno.
Zahvalan sam sta sam nasa posal u teskoj 2012 godini daleko od toga i triba jos sporkati jos matrikulu dosta puta prije nego se skupi lova i iskustvo za offshore.U svakom slucaju sam trenutno sritan kako se sve odvija.

4.Dali postoji CETO ?

Eto nadam se da ce koji stuja ili strojar pocitati i dati konkretan odgovor na moja pitanja. Kako je to normalno u nama ljudima neko ce me razumit neko ne , s obzirom da nisam jos prakticki sporka matrikulu.Covik od 25 godina je gladan znanja i informacija i gori od zivotnih ambicija.Ako nije tako onda nije dobro !! :P:D:D

odgovori na tvoja pitanja su zbilja relativni jer ovise di je unit tj u kojoj zemlji radi (znaci koju posadu ima)
jeli ugovor kratki ili dug(ako je duzi onda imas dosta lokalaca koji mjenjaju sliku posade na brodu)

eto sta bi to bilo?

imas elekrtricare i elektronicare njihov posal ovisi od riga do riga i od firme do firme(manje vise podjela je jaka i slaba struja)

uvik imas glavnoga na vrhu ma kako se on zva od elect supervisor ili nesto slicno
ispod imas struje i elektronicara di opet po jedan od njih moze bit voda tj glavni u svojoj ekipi
ali zbilja sve te podjele ovise od firme do firme ,riga do riga .lokacije di se radi tako da ispadne kupus za objasnit

za sta aplicirat??
za bilo sta samo da je uletit

odgovori na tvoja pitanja su zbilja relativni jer ovise di je unit tj u kojoj zemlji radi (znaci koju posadu ima)
jeli ugovor kratki ili dug(ako je duzi onda imas dosta lokalaca koji mjenjaju sliku posade na brodu)

eto sta bi to bilo?

imas elekrtricare i elektronicare njihov posal ovisi od riga do riga i od firme do firme(manje vise podjela je jaka i slaba struja)

uvik imas glavnoga na vrhu ma kako se on zva od elect supervisor ili nesto slicno
ispod imas struje i elektronicara di opet po jedan od njih moze bit voda tj glavni u svojoj ekipi
ali zbilja sve te podjele ovise od firme do firme ,riga do riga .lokacije di se radi tako da ispadne kupus za objasnit

za sta aplicirat??
za bilo sta samo da je uletit

Slazem se sa srelecem sve zavisi od toga disi i koja je firma.

Sent from my iPad using Tapatalk

Back