NEBOSH - The National Examination Board in Occupational Safety and Health

ivan.k

New member
04_ICG_NEBOSH_finale.jpg

@ivan.k
Pa jel ovo proslo samo je test ostao koliko vidim?

tocno. bit ce opet.

samnom je NEBOSH Instructor i reka je da dolazi u RH samo da ne zna lokaciju ni datum (ovisno o njegovom angazmanu na drugim poslovima).

evo ovako ima li zainteresiranih ljudi za NEBOSH da to organiziramo u Splitu ili nekom drugom gradu ako je vise kandidata iz istog mista.

Tip jos to nije nikad radija van UKa, mora provjerit detalje ali je izvedivo.

Mi cemo bit u kontaktu i ako mi se javi dovoljan broj ljudi mozemo to probat realizirat i organizirat da ljudi ne trose dragocjeno vrime i lovu na putovanje i smjestaj po UK.

Cijena ovisi o broju polaznika, reka mi je da je broj polaznika max. 12.

Trajanje NEBOSH IGC bi bilo 12-13 radnih dana (predavanje+refreshment+ispit), kaze da je ispit najbolje organizirat u roku 2 dana od zavrsetka predavanja.

ovde ne gledan nikakvu osobnu korist ni zaradu nego samo da dovucen NEBOSH iz UKa u Split.

Last edited:
Mislim da je u Zagrebu bilo predavanje i ispit...
Ja sam svoj napravija u Manchesteru....tada u 12 misec 2015 nije bilo u Hrvatskoj ali se moglo ponavljat ako padnes ispit u Zagrebu u https://www.britishcouncil.hr/ tako da eto u slucaju pada se ne mora opet putovat u misto di si polaga.
Mislim da nema sanse da taj ispitivac dode u Split,NEBOSH je desna ruka ministarstvu okolisa UK i rade u jako kontroliranim uvjetima i nece organizirat tecaj nigdi osim u prostoru koji je predviden za to i da se ima potpisan ugovor sa tim uredom ili vanjskim suradnikom u slucaju varanja ili bilo cega.Ispite donosi doslovno pola sata prije osoba iz NEBOSH ureda i otvara se isprid kandidata direktno.
Tako da ne tribas niti pokusavat to dovest u Split jer sam vidija kako to dijeluje i NEBOSH.org.uk nema sanse da dopusti tom instruktoru da ide to drzat di on zeli.Kao sta sam reka sve se to odrzava u strogim i kontroliranim uvjetima,ako se uhvati jednog da vara ispit se ponistava svima,stoperica radi u sekundu i kamera snima.Nesmis u wc prvih sat vrimena i zadnjih pola sata itd.itd...
I ispit je jako jako tezak,ja sam polozija sva tri iz prve ali iskreno nisam se nada bas,i imali smo super instruktoricu koja nas je gazila sa pitanjima ali isplatilo se jer smo dosli spremni na ispit.
Takoder imaju razlicit sistem od svega sta sam dosad vidija sta se tice odgovora,znaci moras tocno znat sta te pita jer ako krenes pisat mimo toga ode vrime i nema sanse da uspijes odgovorit na sva pitanja...znaci istaknu ti sta se trazi od tebe dali jednostavan odgovor ili dubinska analiza...i to ce vam objasnit kako funkcionira...
Koliko je ispit tezak dovoljno je vidit na njihovim stranicama prolaznost,ja sam kasno pogleda inace bi bija odusta viruj mi...ali sad mi je drago sta sam to rijesia i zbilja jedan od boljih i poucnijih i zanimljivijih tecajeva sta sam odslusa i bija.Ispocetka nista ne kuzis ni ti ni ekipa oko tebe i zbilja je tesko i meni bilo smisno sta pise da se svaki dan preporucuje ucenje od tri do pet sati vikendom i devet,pa nisam ucija cilu srednju tri ure...ali zbilja triba sisit i zagrijat stolicu i uprit...
Kako god imam ti knjige od oba tjedna ili oba predmeta i mogu ti dat da ih kopiras i malo ti kazat sta i kako jer je puno lakse.Ja nisam nista kuzija,kazem jedinstven sistem ucenja i odgovaranja...
E da,vidim da spominjes cijenu,ona jako malo varira i nema ti veze sa brojem polaznika,ona je kako je NEBOSH reka i takva je.Ti uredi partneri mogu spustit 50-100 funti ali to je lutrija...malo mi taj instruktor baca na rekla kazala
Ispit traje 10 dana,prvi tjedan jedna knjiga drugi tjedan druga knjiga i ponediljak je meni odma bija ispit iz oba i doma imas amo rec prakticni ispit s time da ga nesmis prepisat od nikoga jer imaju sistem u komjuteru da trazi usporedbu i kopiju od drugog i ako nadu ponistava ti se sve...
Bas zbog tezine i kolicine gradiva i opsirnosti odlucili su to razdvojit na dva dila,sad ne znam dali je to krenilo ali bilo je govora da se ide k tome jer je prolaznost jako mala

Last edited:
@dizalicar, znam da si bija i ceka sam tvoj komentar.

evo ovako s tipom cu bit jos neko vrime ovde pitat cu ga jos detalja i nema sanse da je tip jebivjetar jer ne bi bija ovde di je i radija za ovog klijenta.

odma sam ga pita koji su uvjeti za predavanje, ucionice itd...

dakle reka mi je to sta ti sam kazes da imaju uvjeti koji se moraju zadovoljit sta se tice ucionice pogotovo kod ispita udaljenost stolova itd. ali da zapravo ne postoji uvjet neki poseban kod samog predavanja i da oni rentaju ucionice u UK za drzat tecaj dakle nije uvik ista zgrada ni prostorija. isto tako za ispite mi je reka isto sta i ti prica mi je detalje.

dalje prakticni dio isto tako da se mora nac neka lokacija on kaze da je dobra opcija to odradit u hotelu ali da moze i na brodu itd.

tip mi je sam naglasija da nije to nikad radija van UK i da mora provjerit sve detalje.

ako se to odradilo u ZG a vidin da ova INTELEKTA nije odobrena od NEBOSHa vec su isli preko spanjolske firme znaci da ne mora bit lokacija odrzavanja predavanja i ispita na odredjenom mistu.

10 dana 5+5 (objasnija mi je u detalje nisan sve ni povata) predavanja
1 dan refresh znanja
1 dan ispit 2 testa po 2h i
+ taj prakticni dio koji se naknadno salje.

on sam kaze za ovo u ZG sta je bilo da je razmak od misec ipo dana od zavrsetka predavanja do ispita previse i da mu je jako cudno kako su to napravili jer da prolaznost sigurno nece bit velika.

ako ima zainteresiranih neka se jave da uopce znam ocu li upirat raspitivat se dalje ili ne.

Last edited:
Koja bi bila cijena, datum odrzavanja tecaja i pitanje svih pitanja: Koliko to vrijedi na danasnjem trzistu i koje su sanse dobit neki dobro placeni posao s Neboshom ?

Koja bi bila cijena, datum odrzavanja tecaja i pitanje svih pitanja: Koliko to vrijedi na danasnjem trzistu i koje su sanse dobit neki dobro placeni posao s Neboshom ?

pokusat cu sta prije doc do tih odgovora.

da li je moguce dobit posa i da li je prednost neka dizalicar odgovori iz prve ruke.

Ivane da,slazem se u dosta toga napisanog...znam da je to dosta dosta kontrolirano ali ok,vjerovatno on zna bolje ipak radi za njih.
Refresh znanja netriba jer ako ti se da domaci rad i vjezbe i ako ucis i ucis nema potribe za dan refresh,ja ga u Manchesteru nisam ima.
Takoder sta se tice prakticnog dijela pa naravno da ces uzet svoj brod jer ti je okruzenje poznato i tu vec na prste mos nabrojat hazarde i sve sta se trazi,odnosno to su one kartice sta se pisu kao observation cards...i onda moras kao stavit kratkorocno i dugorocno rijesenje problema s tim da moras kontrolirat troskove itd...cini se jednostavno a nije,Ja sam uzeja drillshipove di sam radija tamo je masu hazarda i nije mi ih bija problem nac,moras izmedu 25-30 ih nac,opisat i naravno rijesenje problema.
Ispit traje dva sata ali kao osoba kojoj engleski nije materinji jezik imas pravo na pola sata duze s time da MORAS imat rijecnik uz sebe inace smatraju da ti tih pola sata ne triba.A viruj mi itekako dobro dode tih pola sata duze.
Ja sam NEBOSH platija 1400 funti ali sa nekim popustom od 100 funti tako da je od 1350 do 1550 funti cijena.
Sta se tice vrijednosti na trzistu rada daleko je najbolji i najpriznatiji u vecini zemalja i recimo na drillshipu (ovisi od firme) vole da za safetija idu dizalicari ili deck foremani jer imamo tamo velik opis posla mi na palubi i zaduzeni smo za sve zivo i nezivo i stalno smo izlozeni necemu.
Uglavnom mislim da je stanje kao prije ove krize da bi se lako pribacija u tu bransu.Placa je skoro ista bila na Seadrillu safetiju i dizalicaru tako da nema razlike.NEBOSH takoder vridi i na kraju i nije vezan samo za brod,pokriva se ama bas sve na predavanju sta ti padne na pamet.
Takoder se mogu odvojeno polagat za construction,fire,oil and gas,enviroment....iako je u IGC to sve pokriveno ali ovo je detaljnije za svaku bransu.
Diploma je vec puno teza i traje godinu dana i cak se moze online ali to nema smisla za nas jer kako bit u UK godinu dana ili online slusat pa polagat,jako tesko jer se doslovno ide u detalje detalja.
Vec sam spomenija da NEBOSH kao takav je desna ruka UK ministarstvu okolisa i jos nekim vladinim organizacijama i na diplomi su neki sirovi potpisani tako da ima tezinu haha...
Upravo zbog svoje tezine i sta nema varanja i muljanja je puno priznatiji od nekih drugih istih tecajeva

update

svima najinteresantniji dio, a to je, cijena treninga.

fiksni dio koji ide NEBOSHu je cca 400eur ostalo sve kako san reka ovisi o broju kandidata jer je moj cilj da kandidati podile troskove smjestaja puta i samog treninga instruktoru. dakle sve ono sta bi svatko sam za sebe triba platit da ide u UK ili negdi drugo.

izdaje se racun od firme kojoj je vlasnik NEBOSH approved instruktor, sve je crno na bilo.

trening bi bija na engleskom. ako ima zainteresiranih javite se priko pp.

napomena, ovaj trening nije samo za oil&gas ili maritime industriju ovo je primjenjivo svuda i priznato je WorldWide.

over and out

Back