Automatizacija broda II - Pomorski fakultet Split

Kolegij: Automatizacija broda II

Profesor: Radovan Antonić

Progaram: stari

Smjer: Pomorska nautika

Pozdrav svima nadam se da ce mi netko moc pomoc i konkretno odgovorit na par pitanja.

Ima li netko pitanja ili nesto po kojima bi moga ucit ili mi bar rec neke informacije sta i kako.

Eto ipak sam mora otvorit novu temu... :rolleyes:

Nadam se da ce mi netko bit od pomoci sa friskim informacijama! Zivili! :uzdravlje
Pozdrav.
Najbitnije od svega ti je ako mo?že?? odvojiti vremena za odlaske na predavanja,odnosno da ispit razbije?? na kolokvije..Ako zna?? koja pitanja ima?? na ispitu mo?žda ti mogu sa?žeto poslati i odgovore na njih.:)
Potruditi ću se staviti ju na download stranicu pa ju mo?že?? downlodati i sam.

...AUTOMATIKA I ELEKTROSTROJARSTVO.......deset prstiju i ćervelo.....govori ti najgori učenik u CUO ETK...RIJEKA......
ne da te prepadnem..ima li u toj knjigi ??ta pneumatike , hidraulike....Rolls Roycea....
..usput uzmi Froyda da se pripremi?? na psihologiju ljudskog uma , i kad to magistrira??..sasvim oposite te čeka na brodu.....ma SRETNO
P.S. a i tebi pozdrav KAPO..!!!!

predavanja sam sva uredno odslusa uostalom predavanja su toliko ubitacna da ne bi nista naucija kao sta i nisan kad san isa...

pitanja ne znan tocna koja su to san mislija pitat asistente ali ja mislin da fax pocima radit tek 16.8.

ako imas sta posalji na: batelant@gmail.com

ako nije problem...

hvala puno!

a znan da je tako...

knjigu je antonic napisa to je suhoparni spoj riči koje su dobrin dilon napisane pogresno tako da se borin i sa ''teskin'' tekstovima i gramaticnom ne tocnoscu... :udriglavom
Pitanja su ti poslana na mail koji si da.Pozdrav.

Zaboravih pozdraviti Chorkea.??ivija

Last edited:
fala asu... :uzdravlje :uzdravlje :uzdravlje

ajde ima li tko sa pfst da se javi sa nekin materijalima ili pitanjima kako da lakse savladan ovog antonića... učin po ovoj njegovoj knjizi dok se netko ne javi... :udriglavom :udriglavom :udriglavom :udriglavom
Evo ti ??aljem Zipan file sa knjigom Osnove automatizacije na tvoj mail.

Pa poprilično su zahtjevni sudeći po svemu ovome ??ta si napisao......
Je ti treba pomoć kakva oko ovih pitanja ili si ih samo nabrojio ?

Malo ima normalnih prof. na pfst. a ovo sta san nabrojia je tek kvalifikacija na pismenom a onda ovo sve iznovo pita i to jako podrobno na usmenom i plus na to ide jos par shema autopilot i jos neke... :udriglavom

a izvuka sam sva ova pitanja amo rec sazea koliko se moze sazet iz antoniceve knjige jedino ako imas ovo sve objasnjeno od nekog drugog autora jer je ovo drama za naucit! :udriglavom naravno sve se moze ali za nauticare totalno nepotrebno ispiranje mozga! :udriglavom

Nekih knjiga imam ali iz onog vremena kad sam i??ao u elektrotehničku ??kolu a to nema veze sa ovim danas,tada je automatika bila nepoznanica:)
Ja sam mislio da si na strojarstvu,a po ovome ako je to sve potrebno nautičarima,vjerovatno ?žele univerzalnog pomorca koji mo?že radit SVE....prebolesno !
Ako ti ne??to treba objasniti slobodno pitaj,ali sa skriptama i knjigama ti na ?žalost ne mogu pomoći.

Kolegij: Automatizacija broda II

Profesor: Radovan Antonić

Progaram: stari

Smjer: Pomorska nautika

Pozdrav svima nadam se da ce mi netko moc pomoc i konkretno odgovorit na par pitanja.

Ima li netko pitanja ili nesto po kojima bi moga ucit ili mi bar rec neke informacije sta i kako.

Eto ipak sam mora otvorit novu temu... :rolleyes:

Nadam se da ce mi netko bit od pomoci sa friskim informacijama! Zivili! :uzdravlje

Ja san to polozija u 4 misecu po starom programu inače ti je na pismenom manje vi??e sve do 96 stranice mislinda su tu multiplexori i demux zadnje iz tog dijela. Triba bi malo shemice pogledati, nacrtat koji pretvarač i vjerovatno će tu biti i regulacijska djelovanja P i I D regulatori tu bi tribalo nacrtat graf i formulu malo ih opisati. To je pismeno.
Na usmenon ti je brodska električna centrala, generatori paralelni rad upučivanje ; ima ona dva sustava o generatorima, onda bude autopilot i bude automatika pogonskog stroja telegrafi podsustav gre??aka i zadavanje re?žima rada pogonskog stroja. Inace ti je dobro prije usmenog otić na konzultacije kod asistenata da ti malo pobli?že to objasne.

Back